Australian Open: Češi dnes stoprocentně úspěšní. Do 2. kola postoupilo všech šest

Šest českých tenistů posoupilo během druhého dne Australian Open do druhého kola. Úspěšní byli Radek Štěšpánek, Jan Hernych, Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Klára Zakopalová a Iveta Benešová

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iveta Benešová

Iveta Benešová | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Radek Štěpánek postoupil přes Němce Denise Gremelmayra po setech 6:2, 6:3 a 6:2 a je po zdravotních problémech v minulé sezoně rád, že se mu vrací dřívější sportovní forma. Klára Zakopalová pak zdolala po náročné bitvě Američanku Melanii Oudinovou 6:1,3:6 a 6:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Štěpánek ke hře v 1. kole

Česká jednička Petra Kvitová prodloužila v prvním kole úvodního grandslamu sezony svoji letošní neporazitelnost, když zdolala domácí Sally Peersovou 6:2, 6:4. Pětadvacátá nasazená Kvitová vyhrála turnaj v Brisbane a v Melbourne si v utkání s Peersovou připsala šestou výhru v sezoně za sebou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová po postupu

Jan Hernych udolal v prvním kole Denise Istomina z Uzbekistánu 6:3, 6:4, 3:6, 6:2. Do úvodu utkání vstoupil Hernych skvěle a Uzbek s výjimkou třetí sady jen dotahoval náskok českého borce.

První kolo zvládla nadmíru dobře i Iveta Benešová, která Španělku Anabel Medinaovou-Garriguesovou smetla 6:0 a 6:1. Nejvíce práce s postupem do druhého kola měla Lucie Šafářová, ale Číňanku Šuaj Čang nakonec zdolala 7:5, 4:6 a 6:1. V dalším zápase ji čeká krajanka Klára Zakopalová.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme