Berdych byl rád, že se podařilo vyhrát ve třech setech

Tenisovou řečí má český daviscupový tým dva mečboly na to, aby postoupil do čtvrtfinále nejstarší soutěže družstev na světě. Rozhodla o tom sobotní čtyřhra, ve které Tomáš Berdych s Lukášem Dlouhým zvítězili 3:0 na sety nad párem Jevgenij Koroljov a Jurij Ščukin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Petr Souček

Sestava Kazachů vzbudila pro možná klíčový souboj celého utkání u českých novinářů údiv. Ščukinovi, nejstaršímu ze všech hráčů, patří v deblovém žebříčku až 294. příčka na světě a Koroljovovi, bratranci Anny Kurnikovové, dokonce až místo na konci páté světové stovky. Podle Tomáše Berdycha i to byl jeden z klíčů k českému úspěchu.

"Jsem spíš očekával, že by mohli nastoupit v silnějším složení nebo zapojit někoho z úvodních dvou singlů. Asi to pro ně bylo fakt náročný, že asi šetří síly na neděli, protože oba hráči, kteří odehráli dvouhry, podali skvělé výkony a možná to pak může hrát roli i v deblu. Pro nás byla lepší varianta, že se rozhodli tak, jak se rozhodli a mohli jsme ve třech letech vyhrát."

Přehrát

00:00 / 00:00

Berdych byl rád, že se podařilo vyhrát ve třech setech

To Lukáš Dlouhý, znalý možná faktu, že se Koroljov se Ščukinem občas na turnajích spolu ve čtyřhře objeví překvapen nebyl. "Před zápasem v šatně jsme se dohadovali, kdo bude hrát a nakonec to vyšlo tak, že všichni říkali jedno složení a to bylo tohle. Takže zase takové překvapení to nebylo." Koroljov se Ščukinem absovolali vedle sebe společnou daviscupovou premiéru. A podobně se mohl cítit i Lukáš Dlouhý.

Ten se totiž ve čtyřhře představil před domácím publikem v této soutěži poprvé po čtyřech letech. A jak sám Dlouhý přiznal, tento fakt s ním pěkně zamával. "První tři, čtyři gamy jsem byl nervózní, ale potom jsem si zvyknul. Musím říct, že atmosféra byla neskutečná, diváci fandili a v závěru jsem si to i užíval. Mám rád zápasy kdy o něco jde a je příjemný hrát před domácím publikem, které vás žene dopředu."

Fakt o to překvapivější, že Dlouhý je dnes už prakticky ryzím specialistou na čtyřhru, který ve čtyřhře vyhrál už i dva grandslamy. Své penzum práce si ale jedenáctý nejlepší deblista světa odvedl. To si Tomáš Berdych bude moci až po zítřejším úvodním singlu, kde se od něj očekává třetí bod. I proto Berdych ocenil, že jak v pátek, tak dnes strávil pokaždé na kurtu jen nejnutnější tři sety.

"Povedlo se nám s Lukášem udělat zápas relativně krátký a prostě vyhrát ve třech setech, což je hodně důležitý. Každý strávený čas na kurtu ubírá sil, ale to se nestalo. Takže je všechno v pohodě." Poslední hrací den souboje mezi Českou republikou a Kazachstánem odstartuje v ostravské ČEZ Aréně úderem zítřejší třinácté hodiny.

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme