Berdych druhé místo v Miami neobhájí. Ve čtvrtfinále prohrál s Nadalem

Českému tenistovi Tomáši Berdychovi ukončil tažení za obhajobou finálové účasti na turnaji serie Masters v Miami Rafael Nadal. Španělský tenista tak nad Berdychem vyhrál už po deváté za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: ČTK

Na zápasy je to mezi světovou jedničkou Nadalem a Tomášem Berdychem teď už 10:3. Což není úplně dobré, ale český tenista přeci jen dokázal jednu bilanci s Nadalem vylepšit.

Tomáš Berdych zlepšil bilanci, která se týká setů. Že s Rafaelem Nadalem, aktuálně nejlepším tenistou světa, prohrál devětkrát v řadě, za to se nemusí zas tak stydět, ale že mu Nadal nedovolil získat v posledních utkáních ani set už je horší.

V Miami ovšem vyhrál druhou sadu 6:3 a ta bilance je tedy o trošku vylepšená. To byl také jeden z důvodů, proč nebyl český tenista po utkání zas tak nespokojený.

„Pořád jsem věřil, že ta nastolená taktika bude fungovat, snažil jsem se jí držte až dokonce. Ale škoda prvního gamu třetího setu.“

V prvním gamu poslední sady měl tři brejkboly, ale Nadal všechny odvrátil skvělým servisem. Nakonec tedy prohrál po boji 2:6, 6:3 a 3:6.

I přesto, že se Tomáši Berdychovi nepodařilo obhájit v Miami druhé místo, nebyla jeho účast zas takovým propadákem. Ve třech zápasech zvítězil s papírově horšími soupeři a že prohraje se světovou jedničkou, s tím se počítalo.

„Myslím si, že to byl dobrý turnaj. Tři vybojovaná utkání v začátku, těžké utkání s Nadalem. Jsem rád, že se mi daří držet docela vysoký standard, což znamená neprohrávat se slabšími hráči, než jsem já a takhle když to půjde celý rok, tak budu spokojený.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych hodnotí turnaj v Miami jako úspěšný

V minulém roce prožil Berdych životní sezonu, probojoval se do semifinále Roland Garros a do finále slavného Wimbledonu.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme