Berdych může v DC rozhodnout. Zkusím najít u Djokoviće nějaké slabinky, říká

Dva body má ve finále Davisova poháru se Srbskem na kontě český tenista Tomáš Berdych. Po vítězné páteční dvouhře nad Lajovićem přidal další v sobotní čtyřhře společně s Radkem Štěpánkem. Především jeho zásluhou tak vede český tým 2:1. Po vítězném deblu poskytl Tomáš Berdych rozhovor Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se raduje z výhry ve finále Davisova poháru

Tomáš Berdych se raduje z výhry ve finále Davisova poháru | Zdroj: ČTK

Poměrně jasná výhra ve čtyřhře. Měli jste vůbec během zápasu nějaký vážnější problém?

Problém mohl být ten tie-break, ale utkání jsme zvládli skvěle. Radek hrál výborně, já ho doplňoval a odehráli jsme jedno z našich nejlepších utkání. Jsem rád, že se nám povedl takový výkon při finále, a ne někdy v prvním kole, kdy to nemusí být tak důležité.

S Radkem Štěpánkem hrajete čtyřhry jen v Davisově poháru a už máte na kontě čtrnácté vítězství z patnácti zápasů. Čím to, že vám to spolu takhle jde?

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Tomášem Berdychem po čtyřhře ve finále Davisova poháru

Co se týče čtyřhry, tak spíš dáme na kvalitu než kvantitu a držíme si společné zápasy jen pro Davisův pohár. Radek tvoří hru a já se přidávám s takovou tou dostatečnou agresivitou a razancí, a dohromady tvoříme skvělý tým. Není to jen nějaká fráze, ale mluví za nás i výsledky.

Při rozehrávce jste zjistili, že na druhé straně nebude Novak Djoković. Změnilo to nějak vaši taktiku pro zápas?

Kdyby byl na kurtu Novak, tak by to taktiku určitě změnilo. Když nebyl, tak jsme si stanovili nějaký plán a ten se nám dařilo držet od začátku do konce.

Teď to nepodcenit, přeje si po vítězné čtyřhře daviscupový kapitán Navrátil

Číst článek

Vy se ale s Djokovićem stejně potkáte a to hned při nedělní dvouhře. Máte s ním docela nepříznivou bilanci, víte o něčem, co jste na něj ještě nezkusil a mohlo by to fungovat?

Mohl bych být vtipný a říct, že jsem ještě nezkusil vykopnout šňůru ze zásuvky, aby mu energie došla (smích). Bude to zase o tom, že člověk půjde na kurt a bude se snažit dělat to nejlepší, co umí. Budu se pokušet hledat nějaké slabinky, ale nejdůležitější bude soustředit se sám na sebe a předvést co nejlepší výkon.

Finále DC: Čeští tenisté vyhráli čtyřhru a jsou blízko obhajobě

Číst článek

Martin Charvát, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme