Berdych potřebuje tvrdšího kouče, tvrdí Navrátilová. Sama se trénování nebrání

Vyhrála 18 grandslamových titulů v nejprestižnějších singlech, spoustu dalších ve čtyřhrách. Sedm roků byla světovou jedničkou, často je označována za nejlepší tenistku historie. Přes tyto a další skvělé rekordy se jí zatím nedaří na jeden sportovní cíl dosáhnout. Martina Navrátilová by se ráda stala špičkovou trenérkou, ale vážného zájemce ještě nenašla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Navrátilová požádala na centrálním dvorci v průběhu US Open o ruku svoji přítelkyni

Martina Navrátilová požádala na centrálním dvorci v průběhu US Open o ruku svoji přítelkyni | Zdroj: Reuters

„Uvidíme, zatím ne. Mám plný program, takže na plný úvazek bych trénovat nemohla. Pomoct bych samozřejmě mohla, nikdo se ale nezeptal,“ říká Martina Navrátilová.

„Když jsem se sháněla po koučovi, tak mě nikdy nenapadlo říct: Potřebuju ženu, potřebuju muže. Chtěla jsem toho nejlepšího možného, který se mnou mohl pracovat. Chlapi možná ani na ženskou trenérku nemyslí,“ naznačuje Martina Navrátilová, proč se na ni možná ještě nikdo z profesionálních tenistů neobrátil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martinu Navrátilovou zatím žádný zájemce o společné trénování neoslovil

Vždyť stačí vzpomenout, jaký ohlas v létě vyvolalo pracovní spojení Brita Andyho Murrayho s bývalou špičkovou hráčkou, Francouzkou Amelií Mauresmovou.

„Je to zajímavé. Záleží, jak Andy hraje a jak si společně rozumí. Nemá se vůbec dělat rozdíl v tom, jestli trénuje muž, nebo žena.“

Pro Martinu Navrátilovou by v případě trénování tenisty nešlo o žádný profesní krok do neznáma, i zápasy nejlepších mužů totiž běžně komentuje.

„Neznám mužský tenis samozřejmě tak dobře jako Paul Annacone (bývalý trenér Rogera Federera - pozn.), který proti ostatním hrál. Ale oťukáte se celkem rychle. Jde navíc o to, jak hraje váš svěřenec, ne ti ostatní,“ říká Martina Navrátilová.

Legendární tenistka také vnímá současný trend, kdy bývalý špičkový tenisté pomáhají svými radami těm současným z popředí světového žebříčku. A také vítá, že se chce k této vlně přidat i nejlepší český hráč Tomáš Berdych, který se ale nedávno nedohodl na spolupráci s Ivanem Lendlem.

Berdych má talent, ale chybí mu tvrdší vedení

„Já bych Tomášovi doporučila, aby si někoho vzal. Někoho tvrdšího, kdo by mu pomohl. Talent má. Měl by být na žebříčku výš, než je,“ myslí si Martina Navrátilová. Sama prý tuší, co by Tomáši Berdychovi okamžitě poradila, ale prozradit to nechce.

„(Smích) To byste museli platit,“ říká s nadsázkou Martina Navrátilová, která si ale i bez trenérského angažmá nemůže stěžovat na nedostatek práce a různých aktivit. V listopadu se vydá za sestrou do Česka, bude přednášet v Barceloně, těší se na lyže a také na to, že si po delší době zahraje hokej.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme