Berdych prošel v Miami do čtvrtfinále, Plíšková na turnaji končí

Tenista Tomáš Berdych si na turnaji v Miami zahraje ve čtvrtfinále. Osmý nasazený postoupil mezi osmičku nejlepších hráčů poté, co jeho soupeř Gaël Monfils z Francie zápas 4. kola za stavu 3:6 a 2:3 kvůli zranění vzdal. Na turnaji naopak končí Karolína Plíšková, která ve čtvrtfinále prohrála s devátou nasazenou Andreou Petkovicovou z Německa 4:6 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se mohl v Miami radovat z postupu mezi osm nejlepších tenistů po hodině a osmi minutách

Tomáš Berdych se mohl v Miami radovat z postupu mezi osm nejlepších tenistů po hodině a osmi minutách | Zdroj: ČTK

Berdych sice musel v úvodním gamu odvracet brejkbol, ale zbytek sady měl pod kontrolou. Od stavu 1:1 získal tři hry v řadě a v šestém gamu měl k dispozici hned pět brejkbolů. Žádný z nich ale nevyužil.

Český tenista mohl set ukončit už za stavu 5:3, ale první setbol neproměnil. Mrzet ho to ale nemuselo. V následné hře totiž sadu ukončil čistou hrou.

Ve druhém setu se stala klíčovou čtvrtá hra. V ní totiž Monfils při dobíhání míčku za základní čarou upadl, a i když se po ošestření snažil pokračovat ve hře, tak po následném prohraném gamu bez získaného míčku utkání skrečoval.

Osmadvacetiletý Berdych si o postup do semifinále zahraje s Juanem Mónacem z Argentiny.

Plíškovou zradila největší zbraň

Plíšková se nemohla spolehnout na svoji největší zbraň – servis. Třiadvacetiletá tenistka sice v prvním setu dokázala srovnat z 1:4 na 4:4, ale v desáté hře ztratila už potřetí v sadě podání a poslala Petkovicovou do vedení.

České fedcupové reprezentantce se nedařilo ani ve druhém setu. Německou soupeřku pustila rychle pustila do brejku a za stavu 2:5 už popáté neudržela podání. Petkovicová proměnila po hodině a 17 minutách třetí mečbol.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži – dvouhra, 4. kolo:
Berdych (8-ČR) - Monfils (17-Fr.) 6:3, 3:2 skreč.

Ženy - dvouhra, čtvrtfinále:
Petkovicová (9-Něm.) - Karolína Plíšková (14-ČR) 6:4, 6:2.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme