Berdych prošel v Pekingu přes Melzera do druhého kola

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji Pekingu do druhého kola, když v úvodním zápase porazil Rakušana Jürgena Melzera dvakrát 7:5. Na turnaji už naopak skončila po Petře Kvitové i Klára Zakopalová, ve třech setech podlehla Věře Zvonarevové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych nedohrál na US Open kvůli zranění utkání se Srbem Tipsarevićem

Tomáš Berdych nedohrál na US Open kvůli zranění utkání se Srbem Tipsarevićem | Zdroj: Reuters

Berdychova cesta do druhého kola turnaje nebyla jednoduchá, utkání s Melzerem, jednadvacátým hráčem světa, bylo velmi vyrovnané. O vítězi rozhodly využité brejkboly, Berdych zužitkoval dva ze tří a sám všechny soupeřovy odvrátil.

Ve druhém kole narazí Berdych na Philippa Kohlschreibera, s nímž má pozitivní bilanci pěti vítězství a jedné porážky. Naposledy se utkali v lednu na Australian Open, z utkání vyšel jako vítěz český tenista.

Klára Zakopalová sehrála s Věrou Zvonarevovou také vyrovnanou partii, v prvním setu sice prohrála 3:6, ve druhém ale zlepšenou hrou srovnala po výhře 6:4. Ve třetí sadě ale Zvonarevová, která minulý týden vyřadila v Tokiu v semifinále Petru Kvitovou, prokázala větší vůli po vítězství a dovolila Zakopalové uhrát pouhé dva gamy.

Tenisový turnaj v Pekingu:

Muži:

Dvouhra - 1. kolo:

Berdych (3-ČR) - Melzer (Rak.) 7:5, 7:5, Tsonga (1-Fr.) - Dimitrov (Bulh.) 7:6 (7:5), 7:5, Kohlschreiber (Něm.) - Robredo (Šp.) 6:3, 7:6 (7:0), Fognini (It.) - Žemlja (Slovin.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:

B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Dlouhý, Dolgopolov (ČR/Ukr.) 6:2, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Kirilenková (Rus.) - Stosurová (6-Austr.) 7:5, 1:6, 7:5, Bartoliová (8-Fr.) - McHaleová (USA) 6:2, 6:1, Razzanová (Fr.) - Vinciová (15-It.) 7:6 (9:7), 6:0, Pennettaová (It.) - Hantuchová (SR) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - 2. kolo:

Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 6:2, 4:6, 10:4, Huberová, Raymondová (2-USA) - Čchan Jün-jan, Hradecká (Tchaj-wan/ČR) 7:5, 6:3, Kopsová-Jonesová, Spearsová (USA) - Benešová, Záhlavová-Strýcová (6-ČR) 6:1, 6:4.

Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme