Berdych se Štěpánkem odehráli s Nizozemci jeden z jejich nejtěžších zápasů v Davis Cupu

Kouzlo českého páru Tomáš Berdych a Radek Štěpánek zafungovalo v Davisově poháru už popatnácté, a díky tomu jsou teď tenisté v souboji s Nizozemskem jednu výhru od postupu do čtvrtfinále. Ale byla to až nečekaně dramatická a dlouhá bitva v ostravské hale.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po čtyřech hodinách se četští tenisté mohli radovat z důležitého bodu

Po čtyřech hodinách se četští tenisté mohli radovat z důležitého bodu | Zdroj: ČTK

"V zápase bylo úplně všechno, jak po stránce fyzické, tak mentální a atmosféry. Proti tak těžkému soupeři nemůžeme očekávat, že dostaneme něco zadarmo. Vítězství jsme si vybojovali, a o to je cennější," liboval si Tomáš Berdych, že jeho šestnáctý společný daviscupový zápas s Radkem Štěpánkem měl všechno, co by takové důležité utkání mělo mít.

Emoce, nečekané zvraty, kvalitní výkony na obou stranách, to všechno zvedalo fanoušky v ostravské hale ze sedadel, včetně mistra světa a olympijského medailisty z běžeckého lyžování Martina Koukala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jeden z nejtěžších daviscupových zápasů společně odehráli Tomáš Berdych a Radek Štěpánek

"Asi většina sportovců potvrdí, že nejhorší je ta bezmoc a cukání, kdy jako fanoušek chcete něco řešit, ale nemůžete," říká známý sportovec, i když on sám si rozhodně nedovede představit, že by za tenisty na dvorci něco vyřešil jinak a lépe.

"Můj vstup na kurt by zápas rozhodl nepoměrně dříve a rozhodně ne v náš prospěch," usmívá se Martin Koukal.

Čeští tenisté nakonec hráli čtyři hodiny, než se mohli radovat z důležitého vítězství - patnáctého, pokud jde o společná vystoupení Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka v Davis Cupu.

Českým reprezentantům teď stačí jedna výhra k postupu do čtvrtfinále, a podle kapitána Jaroslava Navrátila by se ji měli fanoušci i hráč dočkat hned v prvním dnešním zápase týmových jedniček se začátkem ve 13 hodin.

"Debl většinou bývá klíčem a doufám, že Tomáš v té formě, jaké teď je, utkání rozhodne," uzavírá Navrátil.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme