Berdych se Štěpánkem postoupili na asijských turnajích do čtvrtfinále

Tenista Tomáš Berdych se bez problémů dostal na turnaji v Pekingu do čtvrtfinále. Ve 2. kole ztratil s Němcem Philippem Kohlschreiberem pouze dva gamy a vyhrál jasně 6:2, 6:0. V Tokiu se probojoval mezi nejlepších osm Radek Štěpánek, který zdolal Švýcara Chiudinelliho 7:5, 6:7 a 6:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych po vítězství nad Rogerem Federerem v Cincinnati

Tomáš Berdych po vítězství nad Rogerem Federerem v Cincinnati | Zdroj: Reuters

Berdychovým hlavním cílem je pro zbytek této sezóny kvalifikovat se na Turnaj mistrů v Londýně. A na turnaji v Pekingu se mu zatím daří se k tomuto cíli přibližovat. Ve dvou duelech neztratil ani set.

Teď s Němcem Kohlschreiberem dokonce vyhrál druhou sadu bez ztráty gamu. Soupeři tak nadělil nepopulárního 'kanára'. Český hráč předtím ovládl i úvodní set 6:2, v páté hře ale přišel o podání. Ani tato ztráta ho však z klidu nevyvedla a zbytek zápasu si s přehledem pohlídal.

Dalším Berdychovým protivníkem bude Španěl Verdasco, kterého z jedenácti vzájemných utkání dokázal sedmkrát porazit. V letošní sezóně na sebe zatím narazili pouze jednou na grandslamovém Australian Open a český tenista jasně zvítězil.

Velkou bitvu o postup do čtvrtfinále dlouho sváděl v Tokiu Radek Štěpánek. V první sadě porazil Chiudenelliho jen těsně, ve druhé, která se rozhodla až v tie-breaku, naopak prohrál. V poslední sadě se ale ukázaly kvality a zkušenosti českého hráče, který vyhrál jasně 6:1. Celé utkání trvalo dvě a půl hodiny.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme