Berdych si finále v Dubaji nezahraje, Djokovićovi podlehl ve třech setech

Po dvou finálových startech se Tomáš Berdych letos rozloučil s turnajem v Dubaji už v semifinále. Do boje o titul postoupil na jeho úkor srbský tenista Novak Djokovič. Světová jednička slavila po dvou hodinách a šesti minutách výhru 6:0, 5:7 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych při utkání se Srbem Novakem Djokovičem

Tomáš Berdych při utkání se Srbem Novakem Djokovičem | Zdroj: ČTK

Po úvodním setu to vypadalo na jasnou záležitost v podání nejlepšího světového tenisty. Berdych vstup do zápasu nezvládl, neudržel ani jedno podání a Djoković mu stejně jako v říjnu v Pekingu uštědřil „kanára“.

Poté se ale Berdych zlepšil a dokázal se prosadit i proti servisu soupeře. Za stavu 4:3 se dostal do brejku a podával na vítězství v setu. Rodák z Valašského Meziříčí sice situace nezvládl a podání neudržel, ale dlouho ho to mrzet nemuselo.

Tenistka Šafářová postoupila na turnaji v Dauhá do finále

Číst článek

Ve dvanáctém gamu odvrátil tie-break a druhým využitým setbolem si po 50 minutách vynutil rozhodující třetí sadu. Tu rozhodl jediný brejk Djokoviće v páté hře, na který Berdych mohl záhy odpovědět.

Jediný brejkbol českého tenisty ale Srb odvrátil, podání uhájil a ve 20. vzájemném zápase oslavil už osmnácté vítězství. O titul se Djoković utká v souboji dvou nejlepších hráčů planety se Švýcarem Rogerem Federerem.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,503.810 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (4-ČR) 6:0, 5:7, 6:4, Federer (2-Švýc.) - Čorič (Chorv.) 6:2, 6:1.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme