Berdych ve finále Davisova poháru prohrál s Djokovićem

Stav finále Davisova poháru mezi Srbskem a Českou republikou je 2:2. Tomáš Berdych totiž v první nedělní dvouhře prohrál s Novakem Djokovićem 0:3 na sety a o vítězi trofeje tak musela rozhodnout závěrečná dvouhra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych bojuje v Bělehradu o rozhodující bod (ilustrační foto)

Tomáš Berdych bojuje v Bělehradu o rozhodující bod (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Oba tenisté se od prvních výměn mohli spolehnout na skvělá podání. Byl to pak srbský hráč, kdo jako první našel skulinku v soupeřově hře a vypracoval si první brejkboly, Berdych naopak ani jeden.

Mírnou výhodou domácího hráče se ukázal fakt, že nenastoupil do sobotní čtyřhry a mohl odpočívat. Berdych naopak v Bělehradu nastoupil ke třetímu zápasu ve třech dnech. Za stavu 5:4 Djoković využil desáté příležitosti k prolomení servisu českého hráče a ujal se vedení 1:0 na sety.


Ve druhé sadě si oba hráči drželi svá podání až do závěrečného tie-breaku. V něm sice Berdych dokázal obrátit nepříznivý stav k vedení 4:2, jenže Djoković brzy srovnal.

Rozhodla pak chyba českého hráče na síti, kdy poslal jasný volej vedle kurtu a vzápětí po další výměně trefil míček snad milimetr za zadní čáru. Rozparáděný Djoković šílel a burcoval fanoušky v ochozech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Tomáš Berdych po daviscupové porážce od Novaka Djokoviče odpovídal v Bělehradě na otázky redaktora ČRo Martina Charváta

Ještě větší rachot nastal v hledišti na začátku třetí sady, když Djoković sebral Berdychovi podání a rychle se dostal do vedení 2:0. Český hráč často chyboval na síti a při dalších úderech zakončoval za zadní čáru.

Ztrátu už proti světovému hráči číslo dvě nedohnal, naopak za stavu 2:4 přišel znovu o podání a zápas směřoval k jasnému konci. Djoković neponechal nic náhodě a vyhrál třetí set 6:2.

Novak Djoković při zápase s Berdychem | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Davisův pohár 2013 - finále:

Srbsko - Česká republika 2:2
Novak Djokovič - Tomáš Berdych 6:4, 7:6 (7:5), 6:2.

Jiří Novák, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme