Berdycha čeká ve čtvrtfinále turnaje v Miami Nadal

Tomáš Berdych zatím úspěšně kráčí za obhajobou loňské finálové účasti na turnaji série masters v Miami. V uvozovkách „jednodušší překážky" už má český tenista úspěšně za sebou. Aktuálně ho ale čeká hodně tvrdý oříšek tedy světový hráč číslo jedna Rafael Nadal, se kterým se Berdych utká ve čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: ČTK

Bilance mezi těmito dvěma hráči jasně mluví ve prospěch španělského tenisty. Berdych prohrál s Nadalem celkem devět z dvanácti vzájemných zápasů a z toho osmkrát v řade. Naposledy se české jedničce podařilo Rafu porazit před pěti lety na turnaji v Madridu.

Všechna tato fakta hrají do karet Nadalovi, a proto si Tomáš Berdych moc dobře uvědomuje, že bude muset ve čtvrtfinále v Miami předvést svůj nejlepší tenis.

Přehrát

00:00 / 00:00

Berdycha čeká v Miami Nadal

„Je to první hráč světa, tekže na něj budu muset vytáhnout to nejlepší, co umím. Pak musím doufat, že nebude mít úplně nejlepší den a šance může přijít. Ale momentálně je opravdu jeden z nejlepších na světě, takže to bude těžké, ale nesmírně se těším,“ říká rodák z Valašského Meziříčí.

Tomáš Berdych, který vyhrál v Miami tři zápasy s papírově slabšími soupeři, ale dvakrát musel hrát třísetová utkání. Nejvíce mu dal lidově řečeno zabrat Němec Florián Mayer v osmifinále, a když ještě napínavou bitvu o postup mezi nejlepších šestnáct hráčů turnaje přerušilo počasí, nebylo to pro českého tenistu nic příjemného.

„Člověk jenom čeká v šatně, co se bude dít, jestli bude pršet víc, nebo nebude, kdy začnou vysoušet kurt. Důležité je dát si něco k jídlu, aby popřípadě delší pauzy jsem byl připraven nastoupit. V tomhle případě jsem víceméně jen odpočíval, pauza nebyla příliš dlouhá takže bez problémů,“ vzpomíná pětadvacetiletý daviscupový reprezentant.

No, bez problému. Mayera porazil Berdych až ve třetím setu 7:6. Takové problémy jeho nadcházející soupeř rozhodně neměl.

Nadal zatím na Floridě neztratil ani set

S Ukrajincem Dolgopolovem si Nadal hladce poradil 6:1 a 6:2 a takový jednoduchý zápas moc sil neubere. Tenis je ale v poslední době čím dál víc vyrovnaný a šanci na úspěch má opravdu každý.

Takže doufejme, že budou Berdychovi vycházet údery a servis a že Rafael Nadal nebude mít zrovna šťastný den. Čtvrtfinálové utkání mezi světovou jedničkou a sedmičkou je na programu zítra ve večerních hodinách středoevropského času.

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Berdych (7-ČR) - Mayer (Něm.) 6:3, 2:6, 7:6 (7:4), Nadal (1-Šp.) - Dolgopolov (21-Ukr.) 6:1, 6:2, Djokovič (2-Srb.) - Troicki (16-Srb.) 6:3, 6:2, Federer (3-Švýc.) - O. Rochus (Belg.) 6:3, 6:1, Simon (25-Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 4:6, 7:6 (7:3), 6:2

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Clijstersová (2-Belg.) - Ivanovičová (19-Srb.) 7:6 (7:4), 3:6, 7:6 (7:5).
Čtvrtfinále:
Petkovicová (21-Něm.) - Jankovičová (6-Srb.) 2:6, 6:2, 6:4, Šarapovová (16-Rus.) - Dulgheruová (26-Rum.) 3:6, 7:6 (10:8), 7:6 (7:5).

Jakub Kanta, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme