Berdychovy plány hatí Švýcar Wawrinka

Místo Stanislas mu mnozí často říkají Stanislav, ale Tomáš Berdych si jméno švýcarského tenisty určitě neplete. Právě 14. hráč světa Wawrinka totiž zatím nejvíce komplikuje plány české jedničky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych při neúspěšném čtvrtfinále Australian Open proti Novaku Djokovićovi

Tomáš Berdych při neúspěšném čtvrtfinále Australian Open proti Novaku Djokovićovi | Zdroj: ČTK

"Když budu prohrávat na každém turnaji jenom s hráčem, který je v žebříčku nade mnou, tak bych si měl držet tu vysokou úroveň, což je můj cíl," říkal Tomáš Berdych po prohraném čtvrtfinále na Australian Open s pozdějším vítězem prvního grandslamu sezony Novakem Djokovičem.

Když je zdráv a fit, toto předsevzetí by se mu v této sezoně celkem i dařilo plnit. Nebýt jednoho hráče, aktuálně 14. tenisty světa Stanislase Wawrinky. Berdych Švýcarovi podlehl na začátku roku v Čennaí a prohrál s ním i teď v Indian Wells, v osmifinále tisícibodového turnaje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Berdychovy plány hatí Švýcar Wawrinka

"To utkání bylo hodně náročné. On hraje strašně šikovně, dokáže měnit styl, opírá se o vlastní obranu, hodně míčů dobře vybere, dokáže se z toho dostat. Spoléhá na dlouhé výměny, každý balon se snaží vybojovat a ubránit z každé pozice. To je jeho tenis," říká finalista loňského Wimbledonu.

"Snažil jsem s ním hrát agresivně, abych ho dostal pod tlak, abych ten míč 'udělal' sám. Největší problém ale byl můj servis, nedokázal jsem se na něj vždy stoprocentně zkoncentrovat," popsal důvody porážky Tomáš Berdych, který vůbec poprvé v této sezoně nedosáhl na čtvrtfinále.

Čennaí, Melbourne, Rotterdam, Marseille, Dubai, To jsou turnaje, na kterých už Tomáš Berdych před příletem do Spojených států startoval, a na kterých pokaždé minimálně mezi nejlepších osm tenistů postoupil. Teď napošesté se to tedy nepovedlo. Ale i tak zatím provází výkony stále ještě sedmého hráče světa velká vyrovnanost, která je spojenou nádobou s plány českého tenisty z úvodu roku.

"Vyhrávat co nejvíce zápasů, čímž roste sebevědomí. Jenom takhle se můžu posunout a byť by to mělo být o jediné místo, tak to bude super úspěch," říká Tomáš Berdych

Jestli bude vyrovnanost jeho výkony charakterizovat i nadále, může ukázat už následující a další tisícibodový turnaj v Miami, často označován jako pátý grandslam, pro českého tenistu o to důležitější, že na něm obhajuje loňskou finálovou účast.

Jaroslav Plašil, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme