Bez Berdycha se Štěpánkem to šlo, ale proti Argentině už s nimi Navrátil počítá

Hodně příjemný je pohled na světový žebříček tenisových týmů. České ženy vládnou pořadí už rok, díky výhře ve čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu se teď do čela vyhoupli i muži. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila mají navíc šanci, že jako první v české nebo československé historii obhájí daviscupový titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek se raduje s Tomášem Berdychem z vítězství v Davis cupu

Radek Štěpánek se raduje s Tomášem Berdychem z vítězství v Davis cupu | Zdroj: ČTK

Ivan Lendl kdysi říkával, že vítězný tým z roku 1980 měl šanci vyhrát i pětkrát, jenže zůstalo ‚jen‘ u jednoho titulu.

„Na papíře to vypadá vždycky dobře, ale vyhrát je těžké,“ ví z vlastní zkušenosti Pavel Složil, jeden z vítězů Davis Cupu z roku 1980.

„Byli jsme silný tým, ale vyhráli jsme to jenom jednou – i když díky bohu za to. V Davis Cupu záleží na tom, kde se to hraje, kdo v tom týmu je i jestli jsou všichni hráči zdraví,“ doplňuje jeho tehdejší týmový kolega Tomáš Šmíd.

O to cennější jsou dvě letošní výhry současného českého výběru, protože právě kvůli zdravotním problémům největších opor nebyl tým ani v únoru ve Švýcarsku, ani teď v Kazachstánu kompletní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští tenisté se v semifinále utkají s Argentinou, kapitán Navrátil doufá, že k dispozici už budou i Berdych se Štěpánkem

Na druhou stranu, při vší úctě ke skvělému záskoku Lukáše Rosola v Astaně i spolehlivému výkonu Jana Hájka na stejném místě, bojovat o salátovou mísu bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka by bylo skoro nemožné vzhledem ke kvalitám ostatních semifinalistů. A ví to i kapitán Jaroslav Navrátil.

„Tomáš určitě bude semifinále hrát, už mi psal esersky, že v září zase bude připravený s námi hrát dál,“ prozradil Jaroslav Navrátil.

A stejně tak český kapitán věří, že bude mít pro zářijové domácí semifinále s Argentinou k dispozici už i stoprocentně připraveného Radka Štěpánka.

„Motivace je to obrovská, vždycky říkám, že Davis Cup je pro mě něco speciálního, něco, čím žiju. Bylo by samozřejmě krásné to zopakovat, ale musíme jít krok za krokem. Teď nás čeká těžká Argentina, ale mám čas na to, abych byl v září zase v plné polní. Věřím, že se s Tomášem ani jeden nezraníme a zase budeme v září v plné síle,“ přeje si Radek Štěpánek.

Jaroslav Plašil, Tereza Jelínková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme