Bude to stále náročnější, říká Berdych o vysněném grandslamovém titulu

Nejlepší český tenista na US Open dohrál. Tomáš Berdych nestačil na Chorvata Čiliče, kterému ve čtvrtfinále podlehl ve třech setech. Ani v New Yorku se tak Tomáši Berdychovi nesplní sen, vyhrát grandslamový turnaj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych narazí v osmifinále na mladého Rakušana Dominika Thiema

Tomáš Berdych narazí v osmifinále na mladého Rakušana Dominika Thiema | Zdroj: Reuters

Musí to být skličující pocit. Tenista stále dře, drží si stabilně vysokou výkonnost, jenže když se na velkém turnaji přece jenom trochu víc pročistí cesta k trofeji, jakoby se rázem proměnil v jiného hráče.

A suverenita, se kterou před tím porážel své soupeře, je pryč. V Austrálii gratuloval takto Tomáš Berdych k výhře v semifinále Švýcaru Stanu Wavrinkovi, ve čtvrtfinále v Paříži třásl rukou Lotyši Ernestsi Gulbisovi, ve Wimbledonu po třetím kole i teď v New Yorku po čtvrtfinále pro změnu klepal uznale po zádech Chorvatovi Marinu Čiličovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych prohrál ve čtvrtfinále US Open s Chorvatem Čiličem a na grandslamový titul musí dál čekat. Přemotivovaný ale český hráč nebyl

Přitom sám pokaždé zdaleka nepředvedl všechno, co umí. Že by tedy zkušeného borce svazovala příležitost či vlastní očekávání?

„Nemyslím, že tohle je důvod. Jdu do toho jako do každého jiného zápasu. Možná kdybych to měl poprvé před sebou, tak můžu být přemotivovaný nebo svázaný, ale určitě ne,“ říká Tomáš Berdych, který se ale k jedné věci přiznává.

Opakující se příběhy bez zlaté tečky na konci mu berou sílu. Pátý rok ve světové desítce nepřetržitě, sezony bez pořádné přestávky, to už by chtělo nějakou odměnu v podobě velké individuální trofeje, jenže zájemců je pokaždé víc a těch lepších nakonec taky.

Stále existuje možnost spolupráce s Ivanem Lendlem

„Myslím, že teď to bude náročnější a náročnější, člověk se s tím musí co nejlépe vypořádat, uvidíme, jak dlouho mi to vydrží.“ Už v Paříži Tomáš Berdych naznačoval, že by v budoucnu nezavíral dveře před poradenskými službami Ivana Lendla.

Jak moc se toho od té doby změnilo, a jak reálná může spolupráce s jedním z nejlepších tenistů historie být, vám v našem vysílání povíme v zítra, kdy se budeme přínosu někdejších šampionů tematicky věnovat.

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme