Češi vedou v semifinále DC v Srbsku 2:1.

Jen jedna výhra dělí české tenisty od druhé účasti ve finále Davis Cupu v řadě. Ve čtyřhře zvítězili Radek Štěpánek a Tomáš Berdych nad dvojicí Djoković, Zimonjić 3:6, 6:1, 6:4 a 6:1 a k postupu jim stačí vyhrát jednu ze dvou nedělních dvouher.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští tenisté při jedné z vítězných výměn

Čeští tenisté při jedné z vítězných výměn | Zdroj: ČTK

Čtyřhra semifinále DC: Srbsko - Česko 1:3 (6:3, 1:6, 4:6, 1:6)

Plná hala a výborná atmosféra zkušené Čechy nerozhodila, oba páry si držely svá podání, i když Srbové s problémy. Pár Berdych, Štěpánek měl při servisech Djokovice i Zimonjice po jednom brejkbolu, ale neproměnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy po vítězné čtyřhře sbíral Jaroslav Plašil

Několikrát se při hře projevily menší deblové zkušenosti Novaka Djokoviče, který zejména nedůraznou smečí několikrát dal Čechům šanci. Jenže slibný začátek setu neměl podobně dobrý závěr. Češi ztratili druhý servis Tomáše Berdycha a podlehli v první sadě 3:6.

Hned v úvodu druhé sady ale prolomili podání třetího nejlepšího hráče světa ve čtyřhře Nenada Zimonjiče, který svůj servis prohrál i v páté hře druhé sady. Češi naopak neměli na podání větší problém a srovnali na 1:1 výsledkem 6:1.

Špatný den co se servisu, tedy pro čtyřhru klíčového úderu, týče měl Nenad Zimonjič. Ve třetí sadě nabídl Berdychovi se Štěpánkem 2 brejkboly, a když je nevyužili, k proměnění toho třetího přispěl dvojchybou. Také při dalším podání měl Zimonjic problémy a Češi brejkbol, jeho neproměnění je ale mrzet nemuselo, protože třetí set ovládli poměrem 6:4.

Čtvrtá sada platila podle přísloví spíše z fotbalu či hokeje a sice nedáš - dostaneš. Srbsko vedlo 1:0 na gamy a při následném podání Štěpánka se obě dvojice hned šestkrát dostaly na shodu. Nakonec Češi hru získali a následně i prolomili podání Djokoviče, který vzteky rozmlátil raketu.

Další brejk získali Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem na podání bezradného Zimonjiče a navídané třetí prolomené podání během jedné sady předvedli opět při servisu Djokoviče a získali poslední set 6:1.

K nedělním dvouhrám, ve kterých Češi potřebují získat jednu výhru ve dvou zápasech, se pravděpodobně postaví nejprve Novak Djokovic proti Tomáši Berdychovi a poté Janko Tipsarevič s Radkem Štěpánkem.

Esa: 5:1. Dvojchyby: 3:5. Nevynucené chyby: 36:24. Vítězné údery: 45:35. Využité brejkboly: 1 ze 3 - 6 z 12. Celkem získané míče: 100:119. Čas: 2:38 hod.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme