České tenisty čeká příští rok na úvod DC Kazachstán

Český tým si zahraje v dalším ročníku Davis Cupu v 1. kole Světové skupiny proti tenistům Kazachstánu. Utkání se uskuteční od 4. do 6. března v České republice, pravděpodobně v Ostravě. Hrát by se mělo na taraflexovém povrchu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český daviscupový tým pro utkání v Srbsku

Český daviscupový tým pro utkání v Srbsku | Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Čeští tenisté byli v letošním ročníku Davis Cupu blízko postupu do druhého finále za sebou, nadějně rozehraný semifinálový duel v Srbsku ale nakonec prohráli. Pár dní po této porážce už znají svěřenci nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila soupeře pro 1. kolo v nové sezóně. Los v Bruselu jim určil tým Kazachstánu.

Kazachstán si zahraje mezi elitními celky poprvé. Do Světové skupiny postoupil z play-off, ve kterém porazil na domácí půdě Švýcarsko jednoznačně 5:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

České tenisty čeká příští rok na úvod DC Kazachstán

„Je to nováček první divize. Soupeř to není až tak jednoduchý, protože mají tři slušné hráče, což dokázali teď v utkání se Švýcarskem – je to Golubjov, Kukuškin a Koroljov. Jsou to mladí kluci, ale žebříčkově mezi 40. a 80. místem. Jediná velká výhoda bude, i pro naše fanoušky, že budeme hrát v domácím prostředí,“ řekl k losu Jaroslav Navrátil.

Nehrající kapitán českého celku zároveň věří, že bude mít k dispozici stejné hráče jako v předchozích dvou úspěšných ročnících. „Všichni kluci řekli a všichni jsme si slíbili, že v příštím roce do toho ještě jdeme a budeme hrát v každém utkání kompletní.“

Los 1. kola Davisova poháru 2011 (4.-6. března):

Česko - Kazachstán, Srbsko - Indie, Švédsko - Rusko, Argentina - Rumunsko, Chile - USA, Belgie - Španělsko, Chorvatsko - Německo, Francie - Rakousko.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme