Český daviscupový tým čeká čtyřhra. Na kurtu se podruhé v soutěži potká Berdych s Hájkem.

V těchto dnech je to přesně pět let, co si spolu poprvé a naposledy zahráli čtyřhru během Davis cupu Lukáš Dlouhý s Tomášem Berdychem. Podruhé se v této soutěži postaví vedle sebe dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český daviscupový tým: Berdych, kapitán Navrátil, Hájek, Veselý, Dlouhý

Český daviscupový tým: Berdych, kapitán Navrátil, Hájek, Veselý, Dlouhý | Zdroj: ČTK

Oba jsou českými jedničky ve svých oborech. Tomáš Berdych nemá u nás konkurenci v singlu, Lukáš Dlouhý zase v deblu. Jenže čtyřhra je specifická disciplína, kde často rozhoduje nejen tenisový um, ale také sehranost dvojice.

„Já jsem v Davis Cupu zvyklí samozřejmě na Radka, těch deblů jsme odehráli nespočet, ale na tento zápas se těším, protože se nestává každý den, abyste na kurtu hráli s několikanásobným grandslamovým vítězem,“ říká nachlazeným hlasem na adresu Lukáše Dlouhého Tomáš Berdych.

Před pěti lety v Maroku spolu vyhráli, což si pamatuje perfektně zejména Lukáš Dlouhý, neboť to byla tenkrát jeho daviscupová premiéra. Od té doby společných zápasů moc nepřibylo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Berdych a Jan Hájek před dnešní čtyřhrou

„My jsme prohráli dva těžké turnaje, myslím, že před dvěma lety to bylo. Všechny zápasy byly na tři sety mám pocit, ale hráli jsme dobře. Ale v Davis Cupu máme kladnou bilanci 1:0.“

Jednou z nejdůležitějších věcí u čtyřhry bývá rozdělení rolí. Tedy určení kdo bude lídrem a kdo odvede více černé práce na kurtu. I proto nás zajímalo, zda bude více poslouchat Tomáš Berdych anebo Lukáš Dlouhý.

„Na jeden zápas je to v podstatě jedno, ale na dlouhou dobu ne. Pak je totiž důležité, jak si sedneme lidsky, aby nebyly dvě vůdčí osobnosti,“ říká Hájek a Berdych dodává: „Já se budu snažit udělat všechno proto, abych předvedl svůj nejlepší výkon a abychom to oba dali dohromady.“

Dnešní čtyřhra začíná v ostravské ČEZ Aréně ve čtrnáct hodin.

Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme