Davis Cup: Berdych zničil De Bakkera a tenisté postupují do čtvrtfinále

Tomáš Berdych získal třetí bod v utkání prvního kola Davis Cupu proti Nizozemsku, když porazil Thiema De Bakkera 6:1, 6:4, 6:3. Čeští tenisté tak postupují do čtvrtfinále, ve kterém nastoupí od 4. do 6. dubna v Japonsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se radují z postupu do čtvrtfinále Davis Cupu

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se radují z postupu do čtvrtfinále Davis Cupu | Zdroj: ČTK

Český tenista od prvních výměn tlačil na soupeře agresivními, ale jistými a trpělivými údery, které podporoval i náběhy na síť, a během prvních pěti gamů dovolil svému soupeři jen dva fiftýny. Až pak De Bakker čistou hrou při svém podání snížil na 1:5, Berdych ale následně při svém servisu po 20 minutách první set uzavřel.

Ve druhé sadě se projev nizozemského hráče, který do té doby připomínal odevzdaný tenis, zlepšil, i přesto to byl domácí hráč, kdo si vypracoval první brejkol. Ten zkušený daviscupový reprezentant proměnil a s vedením 3:2 mohl zamířit k lavičce.

Oba hráči si pak svá podání udrželi, což Berdychovi stačilo k tomu, aby se mohl radovat i ze zisku druhého setu.

Třetí sadu semifinalista letošního Australian Open zahájil stejně jako v úvodu zápasu dominantně. Při servisu De Bakkera vedl rychle 40:0, zaváhal sice pak při prvním brejkbolu, o ten další se ale připravit nenechal.

Podruhé vyhrál ve třetím setu Berdych soupeřovo podání v páté hře a odskočil mu na rozdíl tří gamů. Za stavu 5:2 pak český tenista poprvé v utkání ztratil servis, ale v další hře proměnil při podání De Bakkera hned první mečbol a zajistil českým tenistům rozhodující třetí bod.

Za rozhodnutého stavu pak nastupili k pátému duelu Tomáš Rosol a Nizozemec Sijslingem. Český tenista prohrál dvakrát 3:6 a Nizozemci tak snížili stav na konečných 2:3.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme