Deblový pár Štěpánek, Paes vkročil do Turnaje mistrů vítězně

Český tenista Radek Štěpánek vstoupil do Turnaje mistrů úspěšně. Společně se svým deblovým kolegou Leandrem Paesem z Indie zvítězil v zápase čtyřhry nad brazilsko-rakouským párem Bruno Soares, Alexander Peya 6:3, 5:7, 10:8.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek s Leandrem Paesem (v bílém) během zápasu proti brazilsko-rakouskému páru Bruno Soares, Alexander Peya

Radek Štěpánek s Leandrem Paesem (v bílém) během zápasu proti brazilsko-rakouskému páru Bruno Soares, Alexander Peya | Zdroj: ČTK

"První set jsme hráli výborně, přesně tak, jak jsme chtěli. Ve druhém jsme měli strašně moc brejkbolů, ale s nohama jsme trochu odpadli. Mysleli jsme si, že už se to uhraje samo, musíme se z toho poučit do dalších zápasů. Je třeba hrát agresivně od začátku do konce. Ale je důležité, že jsme zvládli ten supertiebreak a máme první vítězství," popisoval průběh duelu Radek Štěpánek.

Na začátku se ještě s parťákem Paesem rozehrávali, od jejich poslední čtyřhry přece jen utekl nějaký čas. "Pro nás to byl první zápas od US Open, takže jsme trochu nevěděli, co od sebe pořádně čekat. Ale důležité je, že jsme vyhráli ten poslední míček," doplnil český tenista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Štěpánek na Turnaji mistrů

V zápase předvedl česko-indický pár několik skvělých úderů a těžil především z úspěšných smečí. "Hala má obrovský strop a navíc je tam ještě videokostka, takže orientace v tom obrovském prostoru je těžká. Tak jsme se to snažili využít," vysvětlil Štěpánek.

Dalšími soupeři česko-indické dvojice, která se do čtyřhry na Turnaji mistrů kvalifikovala podruhé za sebou, budou španělští obhájci titulu Marcel Granollers a Marc López a jejich krajané David Marrero s Fernandem Verdascem.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně:

Dvouhra, skupina A:
Nadal (1-Šp.) - Ferrer (3-Šp.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra, skupina A:
Dodig, Melo (3-Chorv./Braz.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 3:6, 6:3, 10:8.
Čtyřhra, skupina B:
Paes, Štěpánek (7-Indie/ČR) - Peya, Soares (2-Rak./Braz.) 6:3, 5:7, 10:8.

Jaroslav Plašil, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme