Djoković dal v dětství Gulbisovi radu, ten se jí teď začal řídit a vítězí

Lotyšský tenista Ernests Gulbis si dnes zahraje poprvé v životě semifinále grandslamového turnaje. Pařížský přemožitel Tomáše Berdycha i Radka Štěpánka se utká s Novakem Djokovićem, se kterým se jako mladý seznámil v tenisové akademii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lotyš Ernests Gulbis si zahraje první grandslamové semifinále v kariéře

Lotyš Ernests Gulbis si zahraje první grandslamové semifinále v kariéře | Zdroj: Reuters

„Nebylo to tak, že bychom byli nějak dlouho spolu. Když jsem přišel do akademie Nikiho Piliće, on už tam chodil. Z těch čtyř pěti let, co jsem tam trénoval, jsme spolu strávili tak měsíc. On byl už tehdy na svůj věk velký profesionál,“ říká lotyšský bouřlivák a v pátrání v paměti pokračuje:

Přehrát

00:00 / 00:00

V semifinále Roland Garros vyzve Novaka Djokoviće bouřlivák Ernests Gulbis

„Vzpomínám si, měli jsme kamaráda, byl tam jeden Chorvat, kterého v tom věku zajímaly jen holky. Dobře vypadal, voněl se parfémem, nosil sluneční brýle, chodil za nimi. Potkám Novaka a on jde strečovat. Říkal mi, že můžu mít kohokoli, že můžu mít všechny holky na světě, ale abych byl opravdu úspěšný tenista, tak potřebuju tohle. Pamatuju si to pořád. A to bylo dítě, kterému bylo tehdy 15. To nikdy nezapomenu.“

Ernestsu Gulbisovi se tím možná ve sportovní kariéře dlouho nedařilo úplně řídit, ale už se nějakou dobu také snaží chovat jako naprostý profesionál.

Ostatně dokazují to i slova českého fyzioterapeuta Michala Novotného, který o tělo lotyšského tenisty už pět let pečuje.

„Už mu nemusím říkat, že by měl jít spát, že by měl jíst tohle, a ne tohle.“

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme