Djoković přejel v miamském finále Nadala. Titul ve čtyřhře slaví Hingisová

Nečekaný průběh mělo finále turnaje Masters v Miami. Novak Djoković porazil jedničku žebříčku Rafaela Nadala dvakrát 6:3 a na floridském podniku triumfoval už počtvrté. Španělskému bojovníkovi titul z prosluněné metropole naopak stále utíká. První trofej od návratu k tenisu získala ve čtyřhře Martina Hingisová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković pózoval na turnaji v Miami s trofejí už počtvrté

Novak Djoković pózoval na turnaji v Miami s trofejí už počtvrté | Zdroj: Reuters

Druhý hráč světa Djoković vyhrál druhý turnaj kategorie Masters za sebou, před dvěma týdny ve finále v Indian Wells zdolal Švýcara Rogera Federera. S Nadalem se utkal letos poprvé, celkem ale už počtyřicáté a slavil 18. vítězství.

Tentokrát soupeře vyřídil za 84 minut. K zisku prvního setu mu stačil brejk na 4:2, ve druhém Nadal ztratil servis v první a poslední hře. Djoković si připsal celkově 43. titul v kariéře.

Bývalá ženská jednička Martina Hingisová ze Švýcarska v Miami získala první titul od loňského návratu k tenisu. Se svojí německou svěřenkyní Sabine Lisickou ve finále porazily druhý nasazený ruský pár Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová 4:6, 6:4 a 10:5.

Třiatřicetiletá Hingisová získala první trofej od roku 2007, kdy vyhrála dvouhru v Tokiu a čtyřhru v Dauhá. Ve stejném roce byla ve Wimbledonu pozitivně testována na kokain, dostala dvouletý trest a podruhé po roce 2003 ukončila kariéru. Vloni se k hraní vrátila, zaměřila se na čtyřhru, ale se Slovenkou Danielou Hantuchovou vyhrály na pěti turnajích vždy maximálně jednou a celkem třikrát.

"Vzrušující. Ještě před dvěma týdny bych měla (na otázku o budoucnosti) zcela jinou odpověď, ale po tomto vítězství se to naprosto změnilo. Ráda bych pokračovala a ještě pár deblů si zahrála. Chceme si to užít," řekla Hingisová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami:

Muži (dotace 5,649.405 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djoković (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 6:3, 6:3.

Ženy (dotace 5,427.105 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Hingisová, Lisická (Švýc./Něm.) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 4:6, 6:4, 10:5.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme