Favoritem Turnaje mistrů je Roger Federer

Tenistům v Londýně začíná prestižní a štědře dotovaný Turnaj mistrů. Tomáš Berdych do něj zasáhne až zítra, ale už dnes se na kurtu představí deblista Lukáš Dlouhý, a také jeden z největších favoritů na vítězství ve dvouhře, Švýcar Roger Federer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer během rozhovoru s novináři

Roger Federer během rozhovoru s novináři | Foto: Jaroslav Plašil

Turnaj mistrů je vrcholem sezony těch nejlepších tenistů na světě, jenže dost často právě Těm úplně nejlepším nezbyde tolik sil, jako třeba těm, kteří toho tolik před tím nevyhráli I neodehráli. Takže se čas od času fanoušci dočkají i velkých překvapení. Třeba loni takto nečekaně zazářil Rus Nikolaj Davyděnko, před pěti lety pro změnu Argentinec David Nalbandian.

„Moje tělo ještě nevolá po dovolené, je to obrovský turnaj pro mě. A můj velký cíl, chci tady vyhrát. Je to teď o úspoře energie na konci roku, hrál jsem teď ve čtyřech z pěti posledních týdnů, a myslím, že moje hra je teď tam, kde jsem ji chtěl mít,“ prohlásil jeden z největších favoritů Turnaje mistrů v Londýně, Roger Federer.

Chtělo by se říct, kde stale hledá motivaci, vždyť vyhrál prakticky všechno, na co si vzpomněl, získal 16 grandslamových titulů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Favoritem Turnaje mistrů je Roger Federer

Ale tento Švýcar touží být opět světovou jedničkou, a tuší, že to nebude jen tak. Pozice současného krále Rafaela Nadala je totiž alespoň pro nejbližší týdny a měsíce hodně pevná.

"Bude to velmi obtížné, protože Rafa hraje dobře a také proto, že musím narozdíl od něj hodně bodů obhajovat z loňska. Takže to je také důvod, proč to pro něj vypadá velmi dobře I pro několik příštích měsíců,“ říká Roger Federer.

Na Turnaji mistrů obhajuje švýcarský tenista loňskou semifinálovou účast. A jeho prvním soupeřem ve skupině bude večer Španěl David Ferrer.

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme