Fed Cup a Davis Cup by se měly změnit, říká legendární tenistka Mandlíková

Legendární tenistka Hana Mandlíková je na pár dní v Praze. Čtyřnásobná grandslamová vítězka se na kurtech Sparty věnuje dětem, za kterými příležitostně většinou z Ameriky jezdí. Dospělé profesionály na okruhu ale také pozorně sleduje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky objájily titul ve Fed Cupu

České tenistky objájily titul ve Fed Cupu | Foto: David Kubíček

Teď jí bude zajímat víkendové semifinále Fed Cupu, ve kterém se mohou Češky probojovat do třetího finále za poslední čtyři roky.

„S Itálií to bude těžké, ale bylo by super, pokud by vyhráli i potřetí,“ říká 52letá Mandlíková, která právě třikrát členkou vítězného fedcupového týmu v minulosti. byla.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Hanou Mandlíkovou mluvil Jaroslav Plašil

Tehdy se hrála soutěž ještě jiným turnajovým modelem, který by se bývalé tenistce zamlouval i teď.

„Našla bych v roce týden nebo deset dní, během kterých by se celá soutěž odehrála. Bylo by to výhodné i pro sponzory, kteří by vydělali spoustu peněz. Takhle je to hrozně rozházené,“ myslí si Mandlíková, podle které je současný model náročný i pro samotné hráče.

„Je to pro ně těžké. Jezdí po turnajích, nemají moc času a chtějí si také odpočinout. Když by se všechno odehrálo během týdne, tak se na tu dobu zblázní svět, přišli by investoři a hráči si to lépe naplánují,“ dodala Mandlíková, která ve dvouhře vyhrála čtyři grandslamy a dvakrát byla ve finále Wimbledonu.

Semifinálové utkání Fed Cupu proti Itálii se odehraje o víkendu v ostravské ČEZ Aréně. V sobotu jsou na programu úvodní dvouhry, v neděli zbylé dvouhry a čtyřhra.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme