Filip Šedivý: Berdych se učil mezi smetánkou, snad to zužitkuje

Turnaj mistrů už tedy vrcholí posledními třemi zápasy bez českého reprezentanta. Ale Tomáš Berdych i tak může být velmi spokojen. Na setkání osmi nejlepších tenistů sezóny se ukázal jako první Čech po osmi let, který si start vysloužil svými výsledky za posledních 11 měsíců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Petr Souček

A to ne ledajakými - sice se nemůže pochlubit turnajovým titulem, ale finále Wimbledonu, semifinále Roland Garros, finále v Miami, to je úctyhodná sbírka. A je jedno, že složená v první polovině sezóně.

V Londýně pětadvacetiletý Čech, přibržděný nováčkovskou nervozitou, nedokázal vzdorovat Novaku Djokovičovi, porazil se také velkým množstvím nevynucených chyb. Ve druhém duelu ale ukázal, že mezi smetánku patří, když pokořil Andyho Roddicka, dalšího soupeře, se kterým má negativní bilanci vzájemných soubojů.

Tomáš Berdych tak zůstal ve hře o semifinále do poslední chvíle, do kterého ho však nepustil Rafael Nadala a český tenista s ním prohrál už 19 setů v řadě. Tomáš Berdych má každopádně za sebou životní sezónu, ve které se dlouhodobě usadil v elitní desítce světového žebříčku a konečně dosáhl výsledků, které mu byly předpovídány už před lety.

A neustále připomínány v minulých letech, když takových výsledků nedosahoval. Teď nezbývá než doufat, že v tenisovém životopise Tomáše Berdycha nezůstane tahle sezóna osamocená a že tohle nebyl jeho první a zároveň poslední Turnaj mistrů, tak jako byl u jeho předchůdce Jiřího Nováka ten před osmi lety v Šanghaji.

A na kterém tehdy sedmadvacetiletý tenista uhrál stejný výsledek jako teď jeho následovník v Londýně. Věřme, že se během této sezóny Tomáš Berdych hodně naučil a v příštích letech to dokáže zužitkovat tím správným způsobem. Aby na některém z příštích Turnajů mistrů nemuselo zůstat jen u jednoho vítězství ve skupině.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme