Hráče má skvěle přečtené, dokáže na ně postavit hru, oceňuje Berdych kvality svého nového kouče

Tenista Tomáš Berdych strávil pátou sezonu v nejlepší desítce světového žebříčku. To je na jedné straně úctyhodný výkon, na té druhé se ale Berdych nikdy nedostal mezi tři nejlepší ani nevyhrál grandslam. Právě to chce teď změnit a odhodlal se k největší změně za poslední roky - vyměnil trenéra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych do finále v Paříži neprošel

Tomáš Berdych do finále v Paříži neprošel | Zdroj: Reuters

Venezuelan Dani Vallverdu je paradoxně o rok mladší než Tomáš Berdych. Podle českého tenisty má ale zkušeností víc než dost.

„Nabral je třeba ve spolupráci s Andym Murraym, se kterým byl spoustu let a který v té době vyhrál dva grandslamy a olympiádu. Dlouhou dobu spolupracoval s Ivanem Lendlem. Takže zkušeností je tam spousta,“ vysvětluje Tomáš Berdych.

„Jeho role je, aby hráče co nejlépe připravil a nachystal na dané zápasy a hráče. To je myslím jeho nejsilnější stránka. Hráče má skvěle přečtené, dokáže na ně postavit hru. A hlavně na to hráče připravit,“ popisuje nejlepší český tenista současnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

S tenistou Tomášem Berdychem mluvil Martin Charvát

Podobné věci pravděpodobně Tomáši Berdychovi bránily v zisku grandslamu. Jakmile nastoupí třeba proti Novaku Djokovićovi nebo Rafaelu Nadalovi, odchází v posledních letech vždy s porážkou.

Andy Murray na tom byl podobně, ale právě i díky Vallverdemu to dokázal prolomit.

„Není to o tom, že člověk přijde na kurt a bude očekávat výsledky. Ale je důležité, aby udělal dobrou přípravu, aby měl trumfy v rukávu. A pak mohl přijít na kurt a tam je použít,“ myslí Tomáš Berdych hlavně taktické nachystání se na zápas.

„Takže si myslím, že je to opravdu jen otázka času. Když se udělá dobrá příprava, tak výsledky budou přicházet s tím,“ věří český tenista.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme