Hradecká s Čermákem ovládli na Roland Garros smíšenou čtyřhru

Český tenis má titul z letošního Roland Garros. Finále smíšené čtyřhry totiž vyhrál pár Lucie Hradecká-František Čermák, který porazil Francouzku Mladenovicovou s Kanaďanem Nestorem 1:6, 6:4 a 10:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Čermák a Lucie Hradecká s trofejí za vítězství ve smíšené čtyřhře na Roland Garros

František Čermák a Lucie Hradecká s trofejí za vítězství ve smíšené čtyřhře na Roland Garros | Zdroj: ČTK

První set ale moc nenaznačoval, že by měli Češi uspět. Nedokázali si vytvořit ani jednu brejkovou příležitost, naopak sami podání třikrát ztratili a prohráli hladce 1:6.

Další sada už byla vyrovnanější, a i když měli Mladenovicová s Nestorem opět více šancí získat servis soupeřů, nakonec sami jeden ztratili. Výsledkem byla výhra české dvojice 6:4. Rozhodnout tak musel super-tiebreak.

V něm se oba páry tahaly o každý míč až do stavu 5:5. Pak ale Hradecká s Čermákem uhráli čtyři body v kuse, vedení už nepustili a vyhráli 10:6. Povedlo se jim tak na druhý pokus (po prohraném finále na Australian Open) ovládnout grandslamový turnaj.

Čermák se dočkal prvního titulu na turnajích velké čtyřky, Hradecká získala druhý. Česká dvojice se raduje z vítězství ve smíšené čtyřhre na Roland Garros po 22 letech. V roce 1991 zvítězili sourozenci Sukovi.

Tenisové Roland Garros (Paříži, antuka):

Smíšená čtyřhra - finále:
Hradecká, Čermák (ČR)- Mladenovicová, Nestor (5-Fr./Kan.) 1:6, 6:4, 10:6

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme