Hrdina z Wimbledonu Berdych je doma. Zklamání po finále už ho přešlo

Tomáš Berdych se po úspěšném vystoupení ve Wimbledonu vrátil zpět do vlasti. Po nedělní prohře ve finále turnaje s Rafaelem Nadalem bylo v jeho hlase poznat spíše zklamání. Z denním odstupem se už na své výkony v All England Clubu dívá přeci jen optimističtěji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych slaví postup přes Rogera Federera do semifinále Wimbledonu

Tomáš Berdych slaví postup přes Rogera Federera do semifinále Wimbledonu | Zdroj: ČTK

„Řekl bych, že teď už přichází i pocit radosti, začínám si víc uvědomovat, co se mi podařilo dokázat, ale po zápase i celý včerejšek jsem zklamaný byl. I když je potřeba vidět, jak skvělé utkání Nadal hrál. Ale šance v zápase byly, mohlo to dopadnout jakkoli a že to nedopadlo, s tím se nedá nic dělat. Člověk si z toho musí vzít spoustu věcí, pozitivních i negativních, které ho zase posunou dál," říkal po svém návratu do Čech Tomáš Berdych.

Neustále přitom svíral v rukou stříbrný talíř nesoucí jeho jméno na počest finálové účasti. Ta mu přinesla nejen vylepšení stavu konta, ale také 1200 bodů, které ho katapultovaly na osmé místo světového žebříčku. Dostal se tak mezi smetánku světového tenisu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hrdina z Wimbledonu Berdych je doma. Zklamání po finále už ho přešlo

A první gratulace slyšel od jedné z legend bílého sportu: „První, s kým jsem po tom zápase mluvil, byl John McEnroe, který se mnou dělal první interview. Určitě bylo příjemné slyšet jeho slova, když mi říkal, že se mi konečně podařilo dostat se tam, kam on si myslel, že patřím."

Jediným negativem tak zůstává zranění břišního svalu, které Tomášovi znemožnilo hrát příští víkend čtvrtfinále Davisova poháru proti Chile.

Tělo není stroj, Berdych Davis Cup vynechá

„Tělo není stroj a nejde vydržet úplně všechno. Těch zápasů v poslední době byla strašná spousta. Je to rozhodnutí, které jsem musel udělat vzhledem k budoucnosti, aby sezóna byla ještě lepší než byla doteď. Ale na druhou stranu mě mrzí, že se poprvé nebudu účastnit daviscupového utkání," litoval Tomáš Berdych, kterého nyní čeká zasloužený odpočinek, léčení břišního svalu a nabírání psychické i fizické kondice.

„Minimálně čtrnáct dní teď nesáhnu na raketu, bude to jen o procedurách kolem. Až pak se začnu znovu připravovat. Můj ideální program by byl začít až na turnaji v Torontu, který je začátkem srpna. Ale jsem přihlášený ještě na turnaj ve Washingtonu, který je týden před tím," plánuje Tomáš Berdych.

Martin Hlucháň, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme