Itálie je nejsilnější soupeř, říká před semifinále Fed Cupu kapitán Petr Pála

České tenistky začnou od jedné hodiny po poledni bojovat o postup do finále Fed Cupu. V týmové soutěži naposledy prohrály před rokem, právě s dnešními soupeřkami z Itálie, a tak doma v Ostravě prahnou po odvetě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedničky obou týmu - Italka Sara Erraniová (vlevo) a Petra Kvitová

Jedničky obou týmu - Italka Sara Erraniová (vlevo) a Petra Kvitová | Zdroj: ČTK

Nebe nad Ostravou je v těchto dnech často azurově modré, takže se tady Italky v prosluněných ulicích města mohou cítit jako na jihu Evropy.

Ale jako doma by si neměly připadat v hale na rychlém povrchu, který Češky tradičně volí jako svou velkou zbraň. Výběr Corrada Barazzuttiho je v současnosti nejlepším na světě, ale na antuce má o poznání větší sílu.

Přehrát

00:00 / 00:00

V cestě za postupem do finále Fed Cupu stojjí českým hráčkám Itálie, jejich poslední přemožitel

„Jsou to skvělé hráčky, umějí hrát ve Fed Cupu, je to pro nás nejsilnější soupeř. Ale na antuce by byly ještě silnější, tvrdý povrch by měl být naší výhodou,“ uznává kvality italského týmu český kapitán Petr Pála.

„Mají v týmu výbornou atmosféru, která přispívá k výborným výkonům,“ přitakává česká jednička Petra Kvitová.

„Jejich výkonnost se ve Fed Cupu zvedá. Na turnajích se jim třeba nemusí dařit, ale v týmové soutěži jsou hodně nebezpečné,“ dodává kapitán českého týmu, kterého těší, že to samé může říct také o svém družstvu.

„Myslím si, že jo. Jedna hráčka dokáže zastoupit druhou.“ To můžou české hráčky potvrdit v sobotu a v neděli v utkání dvou nejsilnějších fedcupových týmů světa.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme