Jak na Nadala? Berdychovi může pomoct návod jménem Melzer

Je jen málo tenistů, kteří v tomto roce porazili současného světového krále Rafaela Nadala. Od zářijového US Open se to povedlo pouze jinému Španělovi Guilermovi Garciovi-Lopezovi a pak také hráči, kterého jste mohli potkat na Turnaji mistrů v Londýně v soutěži deblistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Pavel Kvapilík

Jürgen Melzer je tenisovým pěšákem, ale jeho jméno se dnes dostává na úroveň krále.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Berdychem mluvil před utkáním s Nadalem reportér Jaroslav Plašil

Devětadvacetiletý Rakušan totiž před šesti týdny v Šanghaji dokázal světovou jedničku Rafaela Nadala porazit, a tak by ho mohl Tomáš Berdych před rozhodujícím duelem na Turnaji mistrů v Londýně klidně požádat o radu. Ale ani vlastně nemusí, český tenista prý duel na vlastní oči viděl.

„Určitě tam cesta je. Melzer to s ním dokázal, a když jsem viděl ten zápas, člověk s ním nesmí hrát jeho hru. Musí se pokusit přijít s něčím úplně jiným a ne doufat v to, že s ním bude hrát dvacetkrát přes síť, to prostě nejde. Člověk do toho musí jít agresivně a spíš spoléhat na to, že když to riziko vyjde, tak se dá porazit,“ ví Tomáš Berdych.

I kdyby se mu to povedlo, bohužel pro Berdycha to ještě nemusí znamenat, že projde se dvěma výhrami do semifinále. Pokud by Rafaela Nadala slavně porazil v uvozovkách pouze ve třech a ne hladce ve dvou setech, musel by pak doufat, že bude mít Američan Andy Roddick dostatečnou motivaci v duelu se Srbem Novakem Djokovičem, přestože by byl v tom případě už bez nároku na postup.

V tom je herní systém, kdy se závěrečné zápasy ve skupině nemohou hrát současně, záludný. Ale český tenista se na něj nevymlouvá:

„Když se to nepovede, tak to je ten důvod, že třeba měl být lepší první zápas a ne to, že pak člověk spoléhá na někoho jiného. Ale určitě bych měl radši tu starost, že bych s Nadalem vyhrál a pak čekal, jak dopadne další zápas než něco jiného.“

Tomáš Berdych se o to bude pokoušet v zápase, který začne po patnácté hodině a o kterém bude Radiožurnál průběžně informovat.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme