Japonec Nišikori před Davis Cupem s českým týmem porazil Federera

Japonský tenista Kei Nišikori si před čtvrtfinálovým zápasem Davisova poháru s českým týmem připsal skalp bývalé světové jedničky. Na turnaji série Masters v Miami vyřadil ve čtvrtfinále Švýcara Rogera Federera 3:6, 7:5 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonský tenista Kei Nišikori si na turnaji v Miami zahraje semifinále

Japonský tenista Kei Nišikori si na turnaji v Miami zahraje semifinále | Zdroj: Reuters

Nišikoriho v souboji proti Federerovi nerozhodila ani prohraná první sada a dvě ztracená podání ve druhé. Pokaždé si vzal servis hned zpět a srovnal na 1:1. V rozhodujícím setu získal podání soupeře za stavu 5:4 a využil třetí mečbol.

Japonský tenista si o finále zahraje se Srbem Novakem Djokovićem, který porazil po výsledku 7:5 a 6:3 s obhájce titulu Brita Andyho Murrayho.

O semifinále si dnes večer zahraje Tomáš Berdych, kterého čeká duel s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem.

V ženské části doplnila semifinálové dvojice Číňanka Li Na. Ta ve dvou setech porazila Dánku Caroline Wozniackou a v semifinále změří síly s Dominikou Cibulkovou ze Slovenska. Druhou dvojici tvoří domácí Serena Williamsová a čtvrtfinálová přemožitelka Petry Kvitové Ruska Maria Šarapovová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 5 649 405 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nišikori (20-Jap.) - Federer (5-Švýc.) 3:6, 7:5, 6:4.

Ženy (dotace 5 427 105 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Li Na (2-Čína) - Wozniacká (11-Dán.) 7:5, 7:5.
Semifinálové dvojice: S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (4-Rus.), Li Na - Cibulková (10-SR).

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme