Jaroslav Plašil: Petra Kvitová se nebojí vítězit

Tenistka Petra Kvitová si zahraje poprvé v životě finále grandslamového turnaje. Bělorusku Victorii Azarenkovou porazila v semifinále Wimbledonu ve třech setech. Důležitější než samotné vítězství nad ale může být potvrzení jedné časem získané zkušenosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová oslavuje jeden z povedených úderů ve čtvrtfinále Wimbledonu

Petra Kvitová oslavuje jeden z povedených úderů ve čtvrtfinále Wimbledonu | Zdroj: ČTK

Petra Kvitová mohla prohrát klidně dvakrát 0:6 a nic dramatického by se vlastně nestalo ve srovnání s tím, kdyby ztratila zápas z vedení 3:0 v rozhodujícím třetím setu. Právě to se totiž české tenistce přihodilo na minulém grandslamu v Paříži v osmifinále proti Číňance Li. A prakticky totéž ji hrozilo i teď v semifinále Wimbledonu, kdy za stavu 3:1 a 15:40 odvracela dva brejkboly při svém podání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaroslav Plašil: Petra Kvitová se nebojí vítězit

Možná, že turnajová čtyřka Běloruska Azarenková nebyla tak silnou soupeřkou jako předtím na French Open nasazená šestka a pozdější asijská vítězka. Mnohem podstatnější než toto výkonnostní srovnání je ale způsob, jakým se česká tenistka dostala z nekomfortní situace. A sice, odvážnou hrou a vírou ve vlastní schopnosti.

Jinými slovy dokázala opět to, co obvykle, co ale ve zmíněném duelu na Roland Garros z různých důvodů nepředvedla. Zatímco tehdy v Paříži to bylo překvapení a nemilé zjištění, teď díky čerstvým zkušenostem už můžeme věřit, že šlo s velkou pravděpodobností o výjimku potvrzující pravidlo. Ano, Petra Kvitová je, zdá se, skutečně tím typem, který se nebojí vítězit. A to je přece úžasné zjištění.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme