Jaroslav Plašil: Vzácnost a senzace na Australian Open

Caroline Wozniacká, Věra Zvonarevová, Rafael Nadal i Roger Federer. To jsou nejvýše nasazení hráči tenisového Australian Open, kteří ale do finále nepostoupí. Zatímco zdravotně indisponovaný Nadal dohrál ve čtvrtfinále, všichni ostatní o jeden krok dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadal s Ferrerem po čtvrtfinále AO

Nadal s Ferrerem po čtvrtfinále AO | Zdroj: ČTK

Ani světová jednička Wozniacká, ani turnajová dvojka Zvonarevová, ale trojka Clijstersová a devítka Li Na. Ale po pravdě řečeno, koho to překvapuje, určit při neúčasti Sereny Williamsové nejlepší tenistku na okruhu WTA je v podstatě nemožné, byť se o to žebříček nějakým způsobem dlouhodobě pokouší.

Dlouhodobě, což je právě výhoda třeba Wozniacké, která podává dlouhodobě vyrovnanější výkony. Oproti tenistkám, které jednou soupeřky sfouknou jako svíčku a po druhé podobně snadno vyhoří.

Zatímco v případě ženského finále se tedy o žádné překvapení nejedná, neúčast Rafaela Nadala, a teď i Rogera Federera, v závěrečném zápase je velkou senzací. Vždyť alespoň jeden z nich byl ve finále 21 krát z posledních 23 grandslamových turnajů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále Australian Open bude bez tenistů č.1 a č.2

Tomáš Berdych na to říkal, že je sice hezké být součástí éry těchto velkých tenistů, ale zase na druhou stranu, šance něco vyhrát je kvůli tomu minimální. Teď v době, kdy se zdálo, že se nůžky mezi Nadalem, Federerem a těmi dalšími spíše rozevírají, je čerstvá skutečnost velkou vzácností a senzací.

Tak si ji užívejme. Přichází zatím v průměru jednou za necelé tři roky.

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme