Jsem ráda, že jsem to po Venus zvládla, ulevilo se po postupu Petře Kvitové

Rekordní počet českých tenistek si zahraje ve čtvrtfinále grandslamového turnaje. Zatímco Lucie Šafářová i Barbora Záhlavová-Strýcová jsou ve Wimbledonu mezi nejlepší osmičkou ženské dvouhry poprvé v kariéře, Petra Kvitová po vítězství nad Číňankou Peng popáté v řadě. „Po vyhecovaném zápase s Venus Williamsovou bylo toto utkání těžké hlavně psychicky,“ přiznala nejlepší česká tenistka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se raduje v utkání s Číňankou Peng

Petra Kvitová se raduje v utkání s Číňankou Peng | Zdroj: Reuters

Teď už asi nikdo nemůže pochybovat o tom, že je Wimbledon váš dlouhodobě nejúspěšnější a nejmilejší turnaj. Co vás tentokrát dovedlo do čtvrtfinále?

„Myslím si, že ty pochybnosti nejsou na místě, protože tady hraju vždycky dobře. Letos mě do čtvrtfinále dovedla solidní hra od prvního kola. Dobře servíruji a na trávě se cítím skvěle. Pomohly mi také dva zápasy v Eastbourne, které jsem tam odehrála. Co se týče posledního utkání, tak jsem hrála proti hráčce, která prošla do čtvrtého kola, takže opravdu není špatná. Jsem ráda, že jsem to zvládla hlavně hlavou, ještě k tomu na dva sety.“

Přehrát

00:00 / 00:00

S tenistkou Petrou Kvitovou si po úspěšném osmifinále povídal v Londýně Jaroslav Plašil

Pomohly vám dva dny volna, při kterých jste se mohla hlavně psychicky pořádně připravit?

„Ano, trošku to ze mě během soboty a neděle spadlo, protože po zápase s Venus mi všichni gratulovali, říkali, jak to bylo super, a to během těch dvou dnů opadlo. Takže jsem se mohla dobře soustředit na osmifinále, které jsem nemohla a hlavně nechtěla podcenit. Když jsem zvolnila, tak jsem byla pod tlakem a ona to pálila ze všech stran, dokonce jí to padalo i do kurtu. Takže to opravdu nebylo jednoduché."

Měla jste soupeřky, které se snažily pálit údery po čarách a teď vás česká krajanka Barbora Záhlavová-Strýcová, jejíž hra je velice pestrá. Jak bude složité se vypořádat se změnou herního stylu?

„Hru, kterou produkuje, moc hráček na okruhu a ve Wimbledonu nemá. Je to taková specialitka, na kterou se budu muset připravit. Už jsme proti sobě párkrát hrály, takže vím, co čekat, ale na trávě je to přeci jen trošku jiné. Ona má travnatý povrch taky hodně ráda a myslím si, že to bude velice těžký zápas."

Ve čtvrtfinále Wimbledonu je po výhře nad Číňankou Pengovou i Petra Kvitová

Číst článek

Odehrála jste kratší zápas oproti té třísetové bitvě s Venus Williamsovou. Přivítala jste to vzhledem k tomu, že jste nebyla úplně v pořádku a možná ještě nejste kvůli zadnímu stehennímu svalu?

„Rozhodně ano. Lepší dva sety za hodinu než tři za dvě a půl. Navíc se hraje hned druhý den, takže tohle je jenom plus a ušetření energie i té nohy.“

Jaroslav Plašil, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme