Kotyza: Měla hrát víc čopů, ale to jí teď asi nebudu vytýkat

Petra Kvitová vyhrála letošní Wimbledon - ve finále porazila ve dvou setech Marii Šarapovovou z Ruska. Na velkém výkonu Petry Kvitové má svůj výrazný podíl také kouč české tenistky David Kotyza, přestože on sám zůstává spíš v pozadí. Ve Wimbledonu si s ním po zápase krátce povídal Jaroslav Plašil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová v utkání 2. kole tenisového Wimbledonu

Petra Kvitová v utkání 2. kole tenisového Wimbledonu | Zdroj: ČTK

Davide, jaké to je? Jako kdybyste tomu nechtěl věřit.

Asi to tak je. Nevím, co mám říct.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Davidem Kotyzou mluvil Jaroslav Plašil

Bál jste se, že to Petra neprodá? Protože byla tenisově lepší.

Říct, že byla lepší, je asi trochu neuctivé vůči soupeřce, protože hrála nepřijemně a bylo vidět, že má Petru přečtenou. Věděla, kam si stoupnout, jak reagovat a dělala vše, jak měla. Zase Petra - už včera bylo vidět, že se nachystá a předvede opravdu maximum, co může.

Mluvilo se o tom, že jestli jí něco schází, tak obrana. Ale v tomhle zápase asi obě ukázaly, že dokážou fantasticky bránit.

Souhlasím, to bylo asi i vůlí, protože věděla, že musí jít po každém míči, aby to Marii ztížila. Mohla tam sice přidat více čopů, ale to jí teď přece nebudu vytýkat. Ona to sama dobře ví, několikrát po výměně zareagovala, jako že tam měla zahrát čop. Ale v zásadě - skvělé! I takticky to mělo úroveň, ty holky se snažily reagovat na vývoj zápasu. Mně se to líbilo.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme