Kvitová v Dubaji vypadla. Plíšková s Šafářovou si zahrají o semifinále

Stejně jako před týdnem v Antverpách se i ve čtvrtfinále v Dubaji utkají české tenistky Lucie Šafářová a Karolína Plíšková. Šafářová vyřadila obhájkyni titulu Američanku Venus Williamsovou, Plíšková porazila Srbku Anu Ivanovićovou. Ve třech setech naopak vypadla světová trojka Petra Kvitová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová postoupila ve Wu-chanu do finále. Turnaj mistryň má nadosah

Petra Kvitová postoupila ve Wu-chanu do finále. Turnaj mistryň má nadosah | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová na turnaji v Dubaji vypadla se stejnou soupeřkou jako před rokem. Španělka Carla Suárezová Navarrová využila nepovedeného úvodu v podání české tenistky a proti často chybující Kvitové rychle získala první sadu.

Ve druhém dějství sice rodačka z Bílovce ztratila vedení 3:0, přesto se ji podařilo poměr setu vyrovnat. Ve třetí sadě si obě soupeřky držely podání až do osmé hry, kdy Petra Kvitová svou dvanáctou dvojchybou v zápase nabídla Suárezové Navarrové rozhodující brejk.

Po dvou hodinách a třech minutách proměnila Carla Suárezová Navarrová svůj čtvrtý mečbol a postoupila do čtvrtfinále výsledkem 6:3, 4:6 a 6:3.

Plíškovou a Šafářovou čeká další vzájemný souboj

Další dvě Češky ale do čtvrtfinále postoupily. Lucie Šafářová sice v prvním setu ztratila rychle vydobytý brejk, ale za stavu 4:4 sebrala své soupeřce druhé podání a sadu následně i díky třem odvráceným brejkbolům doservírovala do vítězného konce.

Ve druhém setu Šafářová získala od stavu 0:1 pět her v řadě, poté povolila Williamsové snížit na 2:5 a v následujícím gamu utkání už ukončila čistou hrou. První mečbol proměnila po hodině a sedmi minutách.

Ivanovićová získala v duelu s Plíškovou první game až za stavu 0:4. České hráčce následně poprvé prorazila servis, ale v sedmé hře sama potřetí podání neudržela a Plíšková ukončila první set čistou hrou.

Dvaadvacetiletá rodačka z Loun měla dobře rozehraný i druhý set. Rychlý brejk ale v šesté hře ztratila a za stavu 4:5 jí Ivanovićová prorazila servis podruhé.

Také v rozhodujícím setu Plíšková o brejk přišla, nicméně mrzet ji to nemuselo. Za stavu 4:4 totiž nasazená čtyřka přišla už pošesté v utkání o podání a česká fedcupová reprezentantka v další hře sadu i duel ukončila prvním proměněným mečbolem.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,513 milionu dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Suárezová-Navarrová (13. Šp.) 3:6, 6:4, 3:6, Šafářová (11-ČR) - V. Williamsová (8-USA) 6:4, 6:2, Muguruzaová (Šp.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 6:4, 6:2, Makarovová (6-Rus.) - Dijasová (Kaz.) 6:3, 6:4, Karolína Plíšková (17-ČR) - Ivanovićová (4-Srb.) 6:2, 4:6, 6:4, Pennettaová (10-It.) - Kerberová (7-Něm.) 6:2, 3:6, 6:1.

Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme