Musím se soustředit vždy na nejbližší zápas, říká Tomáš Berdych

Když patříte mezi nejlepší tenisty světa, čeká se od vás, že si s papírově horším soupeřem poradíte raz dva, jenže ono to tak jednoduché není A Tomáš Berdych - sedmý hráč žebříčku ATP - o tom může hodně povídat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych při tréninku na Wimbledonu.    

Tomáš Berdych při tréninku na Wimbledonu.     | Foto: Jiří Hošek

Na turnaji série masters v Miami má těžkou pozici, minulý rok se tam probojoval až do finále, a proto patří mezi cenné skalpy tenistů, od kterých se moc nečeká. Naštěstí česká jednička nájezdům dravých 'tenisových supů' úspěšně odolává.

Díky loňské účasti ve finále, mohl letos Tomáš Berdych vynechat v Miami první kolo a do turnaje nastoupil až ve druhém. Tam ho trápil 94. hráč světa Španěl Ramirez Hidalgo, toho porazil až ve třech setech. Pak na něj čekala hádanka v podobě 72. hráče žebříčku Carlos Berlocq z Argentiny. Berdych sice vyhrál, ale výsledky setů 7:6 a 7:5 nedokazují, že by měl v utkání nějak výrazně navrch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Musím se soustředit vždy na nejbližší zápas, říká Tomáš Berdych

Naštěstí se při takto složitých zápasech, kdy na začátku nemáte ani ponětí, kdo je váš soupeř, projeví zkušenosti, které Tomáš Berdych bezesporu má. Ale jak sám říká, pozice sedmého hráče světa není úplně jednoduchá.

"Pro mě je tahle pozice o to těžší, že musím potvrzovat svoje postavení a s těmito hráči je to vždycky těžké, vyrovnané utkání." A v osmifinále ho čeká další dravec, který v Miami prošel přes dvanáctého hráče světa Nicolase Almagra Němec Florian Mayer. Další překvapení turnaje, se kterým si bude muset Tomáš Berdych poradit.

"Tady je už spousta překvapení a dokazuje to, jak je tenis vyrovnaný. Každý zápas je nesmírně těžký a každý hráč může kohokoliv porazit. Proto se snažím soustředit pouze na toho soupeře, který mě čeká v dalším kole."

Teď se tedy Tomáš Berdych soustředí na Floriána Mayera, a když ho porazí, začnou rozhodně těžší úkoly - ve čtvrtfinále nejspíše v podobě Rafaela Nadala a následně v podobě Rogera Federea. Na to ale zatím Berdych nemyslí.

"Možná jsem to někde zaslechl nebo zhlédnul. Ale to je asi tak vše, co jsem tomu věnoval. Nemá to cenu, vždycky je nejdůležitější ten daný soupeř, který mě čeká další den, a nemůžu se dívat, kdo, kdy a jak může vyhrát." Tomáš Berdych nastoupí proti Němci Mayerovi nejdříve po osmé hodině středoevropského času.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme