Na ECM Prague Open končí nasazené tenistky

Jediný tenisový turnaj WTA na českém území ECM Prague Open zažívá v těchto dnech svůj poslední ročník. Loučení to ale není zrovna příjemné, ve druhém kole se nepředstavila ani jedna hráčka z první čtyř nasazených.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: ČTK

Když se pořadatelům den před zahájením turnaje omluvila kvůli zvýšené teplotě čtvrtá nasazená Klára Zakopalová, nevypadala její absence až tak závažně. Na její místo se v turnajovém pavouku posunula Argentinka Gisel Dulková. Ta ale odřekla účast na poslední chvíli, když jako důvod oznámila angínu.

Aby toho nebylo málo, hned v prvním kole vypadla třetí nasazená Švýcarka Tamea Bacsinská. Pořadatelé tak mohli spoléhat alespoň na první dvě nasazené hráčky. Dvojku Alexandru Dulgherovou z Rumunska a jedničku Lucii Šafářovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na ECM Prague Open končí nasazené tenistky

Obě sice přešly přes první kolo, ale k zápasu toho druhého už nenastoupily. Rumunku trápí bolavé koleno a Češku zradil stehenní sval.

"Mám natržený úpon zadního stehenního svalu, takže 14 dní nemůžu dělat vůbec nic. Jsem zklamaná, protože teď jsem hrála docela dobře a určitě jsem chtěla v turnaji zůstat déle a třeba se ho pokusit i vyhrát," lituje Lucie Šafářová.

I nadále bude na koho chodit

Její odstoupení mrzí o to více, že přes první kolo postoupila po dobré hře a navíc právě na ní si našli cestu do hlediště i diváci. Taková "úmrtnost" nasazených hráček je samozřejmě velkou ranou pro organizátory posledního ročníku ECM Prague Open jako turnaje WTA.

"To je pro každý turnaj nepříjemná záležitost, když nejvýše nasazené hráčky prohrají nebo odstoupí, ať už je to pro zranění nebo pokles formy," říká ředitel turnaje Ladislav Šavrda, který je však přesvědčen, že v turnaji i přesto zůstalo dost dobrých hráček, které by měly diváky do ochozů štvanického areálu přilákat.

"Ve startovním poli zbývá stále ještě penzum kvalitních hráček, které by mohly být nasazené. Vrací se třeba Schnyderová, která byla sedmá na světě, nebo Cornetová, která se dostává do formy. Szavayová zase vyhrála minulý týden v Budapešti. V pavouku zůstaly i Benešová a Hradecká. Myslím, že pořád můžeme vidět kvalitní zápasy a velice atraktivní finále," věří Ladislav Šavrda.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme