Navrátilová Berdychovi radí tvrdšího trenéra. Tenistovi blízcí názor legendy nesdílí

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych má vytipovaného kouče, o kterého by rád rozšířil svůj realizační tým. Jméno zatím prozradit nechce. Než se obě strany dohodnou, nemá prý podle jeho slov cenu cokoli dalšího komentovat. O případném dalším trenérovi či mentorovi Tomáše Berdycha veřejnost spekuluje delší dobu, pro blízké hráče i samotného tenistu jde přitom o velmi citlivé téma.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych finále v Pekignu proti skvělému Djokovičovi nezvládl, v žebříčku přišel o šesté místo

Tomáš Berdych finále v Pekignu proti skvělému Djokovičovi nezvládl, v žebříčku přišel o šesté místo | Zdroj: Reuters

„Doporučila bych mu, aby si objednal někoho tvrdšího, kdo by mu mohl pomoct. Talent má. Na žebříčku by podle mě měl být výš, než je,“ řekla nedávno v rozhovoru pro Radiožurnál a MF Dnes tenisová legenda Martina Navrátilová.

Blízcí Tomáše Berdycha pochopitelně názor významné osobnosti slyšeli nebo si ho přečetli. A někteří se jejím slovům i hodně podivovali. Třeba otec českého reprezentanta Martin během Turnaje mistrů v Londýně uvedl, že svého syna nikdy nemusel do ničeho nutit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Blízcí Tomáše Berdycha nesouhlasí s názorem legendární Martiny Navrátilové, že by tenista potřeboval tvrdšího kouče

A také kondiční kouč David Vydra s tvrzením jedné z nejlepších hráček historie nesouhlasí.

„Vážím si lidí, kteří něčeho dokázali, ale nikdo, ani tatínek, nemůže tohle říct, když s Tomem není. Jak může říct, že potřebuje přísnější ruku, když ho viděla tak strašně málo času? Přijde mi to absurdní,“ diví se bývalý triatlonista.

Tomáš Berdych nechce názorový střet vyostřovat, ale také on si nemyslí, že by nad sebou potřeboval tvrdší ruku.

Přizve Berdych dalšího trenéra? Zatím jde o jedno jméno, připustil

Číst článek

„Nebudu jí to brát. Je to její názor. Nevím, jak moc zná lidi kolem mě a moji přípravu. Zatím všechno fungovalo super, a tak to je,“ uvedl sedmý hráč světa.

„Třeba na něj je až extrémní přísnost, a proto to třeba nevyhrává? Třeba by potřeboval někoho, kdo by na něj byl hodný a mírnější? To přeci nemůže nikdo říct. To víme jenom my, náš čtyřčlenný tým, tím to prostě hasne,“ položil řečnickou otázku David Vydra.

Berdych plánuje zlepšit pohyb

Vydra s českým tenistou spolupracuje už přes sedm let. Paradoxně právě on teď dostal za úkol Tomáše Berdycha více "bičovat", devětadvacetiletý reprezentant totiž sám cítí, že má rezervy v pohybu.

„Člověk se může pořád zdokonalovat. Je to spíš otázka na kondičního trenéra, jak se pohyb dá zlepšit. Ten musí přijít s věcmi, které budou nové. Všechno se vyvíjí, všechno jde nahoru. Zlepšení pohybu je pro mě teď číslo jedna,“ doplnil Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme