Petra je teď mnohem vyrovnanější, tvrdí trenér Kotyza

Trénink, kondiční cvičení, návštěva lékaře, rozhovory, zařizování ubytování pro rodiče a spoustu dalšího toho musela den před svým finálovým zápasem ve Wimbledonu stihnout a zvládnout česká tenistka Petra Kvitová. Jsou ale věci, které se jen tak natrénovat nebo koupit nedají, a právě díky nim teď může česká tenistka ve svých jednadvaceti letech bojovat o titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wimbledon 2011 - poslední úpravy před začátkem

Wimbledon 2011 - poslední úpravy před začátkem | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

,,Bere to hodně pragmaticky. Vezme si informace, co by měla udělat a moc nekalkuluje, je to hodně sportovní přístup," říká trenér Petry Kvitové David Kotyza, který si zmíněné vlastnosti ověřil poměrně záhy, vlastně hned poté, co s českou tenistkou začal spolupracovat.

,,Jeli jsme spolu na první turnaj do Hobartu a hned ho vyhrála, takže to bylo poměrně záhy," souhlasí. A David Kotyza se to také občas snaží připomenout Petře Kvitové, jak vyplývá ze slov české tenistky: ,,Mně to spíš řekl David, že jsem vyhrála sedm z osmi finále, nebo kolik."

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra je teď mnohem vyrovnanější, tvrdí trenér Kotyza

Jen po těch vypjatých zápasech bývala Petra Kvitová dříve více unavená, a to je zřejmě ten nejzásadnější rozdíl, který přece jen David Kotyza za dobu své skoro tříleté spolupráce s českou tenistkou vypozoroval.

,,Pořád se přirozeně zlepšuje. Tedy hodně zlepšila fyzičku, pracuje soustavně na úderech , ale já, jak jsem s ní celé dny, tak ty rozdíly už skoro nevidím. To spíš někdo, kdo přijde po dlouhé době, tak říká: 'Hele, to je docela dobré.' Po výkonech už nemá velké propady, protože po velkém výsledku musela vypnout, ať už to byly Fed Cupy, nebo jiná finále. To je možná spojené s tou kondicí," uvažoval Kotyza a dodal:

,,Dřív jí trvalo, než se dala dohromady, teď je stabilnější a má vyrovnanější výkony."

Jen pro připomenutí. Petra Kvitová letos ovládla turnaje v Brisbane, Paříži a v Madridu, vyhrála všechny své fedcupové duely, byla ve čtvrtfinále grandslamového turnaje v Melbourne, v osmifinále Roland Garros a teď je ve finále Wimbledonu.

,,Nemá záruku, že bude úspěšná, to ona ví. Udělá vše proto, aby byla, ale to se nakonec sečte," tvrdí Kotyza a Kvitová ho doplňuje: ,,Budu se snažit vytáhnout a zahrát co nejlepší tenis. A pak se uvídí."

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme