Petra Kvitová do finále v Madridu neprošla, podlehla Rumunce Halepové

Ani svou druhou semifinálovou účast v letošním sezoně nedokázala Petra Kvitová proměnit v postup do finále. V Madridu sice získala v zápase s Rumunkou Halepovou první set, z postupu se ale raduje její soupeřka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová v zápase 2. kola turnaje v Cincinnati

Petra Kvitová v zápase 2. kola turnaje v Cincinnati | Zdroj: ČTK

V prvním souboje páté se šestou hráčkou světa se obě tenistky hlídaly. Na brejk Kvitové v šesté hře její rumunská soupeřka okamžitě zareagovala a sada došla až do tie-breaku. V něm byla úspěšnější Češka a dostala se do vedení.

Druhou sadu měla Petra Kvitová rozehranou velice nadějně. Sebrala páté hráčce světa podání a vedla 3:1. Pak ale svůj vlastní servis dvakrát ztratila a dovolila dvaadvacetileté Rumunce zápas vyrovnat.

Rozhodující set začala Kvitová tím nejhorším možným způsobem - přišla o vlastní podání. Simona Halepová si pak náskok udržela a dostala se do svého druhého finále v letošní sezoně. Protože v loňském ročníku turnaje vypadla už v prvním kole, má jistotu zisku dalších bodů do žebříčku.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Ženy (dotace 3,671.405 eur):
Dvouhra - semifinále:
Halepová (4-Rum.) - Kvitová (5-ČR) 6:7 (4:7), 6:3, 6:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme