Petra Kvitová dostala cenu za přínos tenisu, chce svému sportu dál pomáhat

Na Turnaji mistryň sice Petra Kvitová neuspěla, jednu významnou trofej si ale čtyřiadvacetiletá Češka veze i ze Singapuru. Za své chování mimo kurt a propagaci hry v roce 2014 získala cenu s názvem „Diamond Aces Award.“

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová získala cenu za přínos tenisu mimo kurty (ilustrační foto)

Petra Kvitová získala cenu za přínos tenisu mimo kurty (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Děláme si s manažerkou Katie Spellmanovou srandu, že je to její cena. Že víc času trávím jinými aktivitami, než abych trénovala. Katie mi hodně pomáhá a učí mě, co dělat,“ říká o své manažerce Petra Kvitová.

Jedním z úkolů manažerky je vyměřování času reportérům a kontrola veškerých mediálních výstupů. Cena, kterou česká tenistka dostala, by se prý klidně dala rozdělit.

„Už nejsem nějaká holka z Fulneku, ale jsem grandslamová šampionka. Jsem ráda, že můžeme pomoct tenisu, aby byl hezčí a zvětšoval se. Je to asi nejpopulárnější ženský sport,“ uvědomuje si třetí hráčka světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

O působení a dalších plánech mimo tenisové kurty mluvil s Petrou Kvitovou reportér ČRo Jaroslav Plašil

Po svém druhém wimbledonském titulu má, pokud jde o aktivity mimo tenisové kurty, nabitý program. Manažerka jí pomáhá vše zvládat tak, aby byl tenis stále na prvním místě, o což jde také lidem z prestižní marketingové agentury IMG, která českou tenistku od léta zastupuje.

„Velmi dobře vědí, že pokud by svou aktivitu přeháněli, bylo by to proti jejich byznysu. Jsou velmi profesionální a velmi dobře vědí, co dělají,“ těší psychologa Petry Kvitové Michala Šafáře.

„Dostávám se do kontaktu jen s Marijnem Balem. Během turnajů se mnou vůbec nic neřeší, takže je to nejlepší věc, která může být,“ říká sama tenistka.

Očekávání jsou velká, přiznává Petra Kvitová. Chce i týmový titul

Číst článek

Marijn Bal z IMG ji dost pravděpodobně mnohem více zdrží, až sezona skončí. Už teď se ale rýsují některé nabídky na reklamu, o kterých zatím česká tenistka nepřemýšlí. „Nějaké smlouvy se řítí, ale není to na pořadu dne. Sezona jede a není to o tom, abych řešila sponzorské věci. Zavoláme si po sezoně,“ plánuje čtyřnásobná účastnice Turnaje mistryň.

I když by byly pochopitelně projejkty, kterým by byla nakloněnější. „Náušnice mám ráda, to by mi nevadilo. Nějaké hodinky také bodly. Ale teď mě to nepálí, jde o to, co bude na stole, teď nemám přehled,“ zvážněla Petra Kvitová.

Stejné vyznamenání, tedy cenu za přínos pro tenis mimo dvorce, získala ve své kariéře třeba Čechošvýcarka Martina Hingisová nebo ještě dříve Gabriela Sabatiniová z Argentiny.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme