Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále Australan Open

Česká tenistka Petra Kvitová postoupila mezi nejlepších osm na Australan Open. Ve 4. kole porazila Italku Flavii Pennetaovou 2:1 na sety. Před branami čtvrtfinále naopak skončila Iveta Benešová, když podlehla Rusce Zvonarevové 4:6, 1:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: ČTK

Český tenis má na letošním Australan Open zástupce ve čtvrtfinále i v ženské dvouhře. Tomáše Berdycha napodobila Petra Kvitová, když v osmifinále porazila Italku Slavii Pennettaovou 3:6, 6:3 a 6:3.

„Byla jsem taková nervózní a byla jsem taková ztuhnutá, takže jsem věděla, že se bude muset bojovat. První set jsme hráli hodně výměn a tam mě vždycky udělala, takže jsem musela něco změnit. Sem tam jsem šla na síť, musela jsem jí začít tlačit víc. Pennettaová nehrála určitě vůbec špatně. Myslím si, že to byl docela dobrý zápas a bylo to lepší a lepší do toho prvního setu,“ řekla k průběhu zápasu Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová k zápasu s Pennettaovou

Celý rozhovor s Petrou Kvitovou.

O dvojí zastoupení Češek mezi nejlepší osmičkou úvodního Grandslamu sezóny se neúspěšně snažila Iveta Benešová. Turnajové dvojce Rusce Zvonarevové podlehla 0:2 na sety, když se nemohla spolehnout na svůj servis, který se jí v utkání vůbec nedařil.

„Když se mi stane to, co se mi stalo dneska, že si nebudu schopná pomoci servisem, tak se v té situaci zachovám už jinak, abych nezpanikařila a prostě to nějak dokázala změnit,“ řekla ke svým problémům se servisem Iveta Benešová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Iveta Benešová k problému se servisem

Právě Věra Zvonarevová bude soupeřkou Petry Kvitové v boji o semifinále. Ruska se tak utká už s třetí českou tenistkou za sebou. Na svém kontě má totiž kromě výhry nad Benešovou také skalp Lucie Šafářové ze třetího kola.

Velké překvapení viděli diváci v Melbourne parku v mužské dvouhře. Ukrajinec Dolgopolov si vyšlápl na jednoho z favoritů na celkové prvenství Robina Södelrilga. Švéd prohrál 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2.

V dalších zápasech už favorité nezaváhali. Se svými soupeři si poradili jak Španělé Nadal a Ferrer, tak i Brit Murray.

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 15,7 milionu dolarů)

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo

Kvitová (25-ČR) - Pennettaová (22-It.) 3:6, 6:3, 6:3, Zvonarevová (2-Rus.) - Benešová (ČR) 6:4, 6:1, Clijstersová (3-Belg.) - Makarovová (Rus.) 7:6 (7:3), 6:2, A. Radwaňská (12-Pol.) - Šuaj Pcheng (Čína) 7:5, 3:6, 7:5.

Čtvrtfinálové dvojice:

A. Radwaňská - Clijstersová, Wozniacká - Schiavoneová, Petkovicová - Li Na, Kvitová - Zvonarevová.

Muži:

Dvouhra - 4. kolo
Dolgopolov (Ukr.) - Söderling (4-Švéd.) 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2, A. Murray (5-Brit.) - Melzer (11-Rak.) 6:3, 6:1, 6:1, Ferrer (7-Šp.) - Raonic (Kan.) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4, Nadal (1-Šp.) - Čilič (15-Chorv.) 6:2, 6:4, 6:3.


Čtvrtfinálové dvojice:

Ferrer - Nadal, Dolgopolov - A. Murray, Berdych - Djokovič, Wawrinka - Federer.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme