Petře Kvitové pomohla proti Italce koncentrace, Lucii Šafářové taktika

České tenistky mají nakročeno do finále Fed Cupu. V Ostravě vedou 2:0 na zápasy díky hladkým dvousetovým výhrám Lucie Šafářové i Petry Kvitové. Prvně jmenovaná porazila Italskou jedničku Saru Erraniovou, ta druhá si poradila s Camilou Giorgiovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České tenistky Petra Kvitová (vlevo) a Lucie Šafářová úspěšně vstoupily do semifinále Fed Cupu proti Itálii.jpg

České tenistky Petra Kvitová (vlevo) a Lucie Šafářová úspěšně vstoupily do semifinále Fed Cupu proti Itálii.jpg | Zdroj: ČTK

„Věděla jsem, že se ode mě čeká bod a není nic příjemného nastupovat jako lídr týmu. Celý zápas jsem byla koncentrovaná a po zápase se mi ulevilo. Důležité je, že máme dva body a zítra se jede dál,“ ví Petra Kvitová, že semifinále není rozhodnuto.

V Ostravě byla výborná atmosféra. „Byla jsem hodně mile překvapena, kolik nakonec přišlo lidí. Bylo nám řečeno, že přijde kolem třech tisíc fanoušků. Ale atmosféra byla super, i když jsou svátky. Doufám, že přijdou i zítra. Diváci hodně pomáhají a velmi silně je vnímáme,“ svěřila se Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrou Kvitovou mluvil po zápase Jaroslav Plašil

Během utkání Petra Kvitová ani jednou nepřišla o své podání. „Byla jsem spojená se servisem, dala jsem hodně es a málo dvojchyb. Myslím, že soupeřka s tím měla velké problém,“ potěšilo českou tenistku.

První bod zařídila Lucie Šafářová. „Vždycky mi tím pomáhá. Na kurtu je to mnohem lepší za stavu 1:0. Vždycky, když to tak je, tak se vyhraje a doufám, že se to bude opakovat,“ vyhlíží Petra Kvitová zítřejší zápasy.

Šafářové pomohlo slabé podání Erraniové

Lucii Šafářové se nepovedl úvod zápasu. „Ze začátku jsem byla nervózní a dělala jsem zbytečné chyby. Za stavu 1:3 v prvním setu jsem se ale zkoncentrovala a začala dodržovat taktiku. Začala jsem rád velmi dobře a do konce zápasu mi tam padlo vše, na co jsem sáhla,“ těšilo po zápase Lucii Šafářovou.

Fed Cup: ČR vede na Itálií 2:0. Vyhrály Šafářová i Kvitová

Číst článek

Poprvé ale vyhrála své podání až po 25 minutách zápasu. „Strašně špatně jsem podávala hned první servírovací hru. Pak jsem se snažila více zkoncentrovat a dostat se do hry. Ty začátky jsou vždy těžší,“ uvědomuje si vítězka prvního zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Lucií Šafářovou pořídil v Ostravě Radim Sajbot

Její soupeřku podání trápilo také. Ve druhém setu přes druhé podání neuhrála jediný míček. „Je to její slabina a na rychlém je to výhoda,“ uznává Lucie Šafářová.

„Tvořila jsem hru a byla jsem schopná držet výměny a obíhat si forhendovou stranu. Soupeřka potom neví, kam se pohnout, protože můžu hrát do kteréhokoli místa na kurtu. Jsem ráda, že jsem se držela této taktické varianty,“ dodává Lucie Šafářová.

Jaroslav Plašil, Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme