Plíšková postoupila v Miami do 3. kola. Další dvě Češky vypadly

Tenistka Karolína Plíšková udolala na štědře dotovaném turnaji v Miami Němku Anniku Beckovou ve třech setech a postoupila do třetího kola. S turnajem se naopak loučí Barbora Záhlavová Strýcová i Tereza Smitková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková porazila krajanku Lucii Šafářovou ve druhém českém čtvrtfinále za sebou

Karolína Plíšková porazila krajanku Lucii Šafářovou ve druhém českém čtvrtfinále za sebou | Zdroj: Reuters

Čtrnácté nasazené hráčce turnaje Karolíně Plíškové se proti Beckové nedařilo v prvním setu. Kazila podání a sadu ztratila 2:6. Němka Plíškovou dvakrát brejkla i ve druhém setu, rodačka z Loun ale těžkou situaci ustála a vyrovnala.

Vyrovnané utkání se nakonec protáhlo na téměř dvě hodiny a jako rozhodující se nakonec ukázal proměněný brejkbol ve třetí hře třetí sady. Karolína Plíšková vyhrála 2:6, 6:3 a 6:4 a postoupila do 3. kola. Soupeřkou jí bude Španělka Badosaová, až 419. hráčka světa a držitelka divoké karty.

Dalším českým zástupkyním se ve druhém kole vedlo hůře. Tereza Smitková sice získala první set proti Rumunce Beguové 7:5, další dva ale ztratila shodně 4:6 a s turnajem se loučí.

Už druhou Češku na turnaji vyřadila Francouzka Mladenovicová, která si po Kláře Koukalové poradila i s Barborou Záhlavovou-Strýcovou. Devatenáctá nasazená hráčka turnaje končí po prohře 5:7 a 2:6.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Miami
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (14-ČR) - Becková (Něm.) 2:6, 6:3, 6:4, Mladenovicová (Fr.) - Záhlavová-Strýcová (19-ČR) 7:5, 6:2, Smitková (ČR) – Beguová (Rum). 7:5, 4:6, 4:6.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme