Praha se dočká turnaje WTA, hlavní hvězdou Prague Open bude Šafářová

Dubnový tenisový turnaj Prague Open nově patří do kalendáře WTA, účast na něm už potvrdilo několik hráček širší světové špičky. Jeho největší hvězdou bude světová jedenáctka Lucie Šafářová, na kurtech Sparty se ale představí minimálně čtyři české tenistky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová během prvního kola na Roland Garros

Lucie Šafářová během prvního kola na Roland Garros | Zdroj: Reuters

„České holky si turnaj přály a hrát ho chtějí v čele s 11. tenistkou světa Lucií Šafářovou, která by měla být první nasazená. Hrát tu bude i Kája Plíšková, která je patnáctá. Přihlásila se i Španělka Suárezová Navarrová, která je 13.,“ prozrazuje ředitelka turnaje Petra Černošková hlavní hvězdy.

Startovní pole bude velice silné. „Spousta znalců tenisu ví, že Kuzněcovová je bývalá hráčka světové pětky, Giorgiová je stoupající hvězda, Belinda Bencicová je první v ročníku a je pokládaná ze největší naději současného tenisu,“ přidává další jména.

Přehrát

00:00 / 00:00

S největší českou hvězdou Prague Open Lucií Šafárovou i ogranizátorkou Petrou Černoškovou mluvil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Fanoušci se naopak nemohou těšit na Petru Kvitovou, na hráčky top 10 se totiž vztahují jiná pravidla pro účast na menších turnajích.

V areálu pražské Sparty ve Stromovce bývá na konci dubna mezinárodní ženský turnaj každoročně, ale takto kvalitní obsazení s patnácti hráčkami nejlepší světové padesátky ještě nikdy v minulosti neměl. Takže se dá počítat i s tím, že bude zájem veřejnosti větší oproti předchozím rokům.

Pořadatelé navíc chtějí zachovat nulové vstupné. „Pár úprav areálu jsme museli podniknout a ještě nás čekají, ale není to nic, co by nešlo. Trendem je, že se velké centrkurty nebudují, protože jsou nevyužité. Vše se řeší stavbou mobilních tribun a stanů,“ vysvětluje ředitelka turnaje.

Některé tenistky uvidí fanoušci v Česku naživo hned dvakrát po sobě, třeba Alizé Cornetová bude zřejmě oporou Francouzek ve fedcupovém semifinále v Ostravě týden před pražským turnajem, totéž platí i pro v tuto chvíli žebříčkově nejlepší domácí hráčku Prague Open Lucii Šafářovou.

„Mám z toho strašnou radost. Máme čtyři hráčky ve dvacítce, což je naprosto neuvěřitelné a všechny ostatní země by nám to mohly závidět. Zasloužíme si tu mít WTA turnaj, na Spartě jsou výborné podmínky a moc se těším, až si tam zahrajem,“ říká Lucie Šafářová, hlavní tvář turnaje Prague Open.

Prague Open opět přivítají kurty Sparty ve Stromovce | Foto: Jaroslav Plašil

Zahrát si před svými fanoušky by chtěla celá řada českých tenistek, ale v tuto chvíli mají účast v hlavní soutěži jistou jen čtyři, kromě Šafářové ještě Karolína Plíšková, Barbora Záhlavová-Strýcová a Tereza Smitková.

Těsně pod čarou jsou zatím Kateřina Siniaková, Klára Koukalová nebo Denisa Allertová. Některé Češky dost pravděpodobně dostanou divokou kartu od pořadatelů.

„Volné karty do turnaje budou čtyři, my máme na 100 procent dvě, v pátek před turnajem možná tři. A když bude dobrá konstelace hvězd, tak možná čtyři,“ vysvětluje ředitelka turnaje Petra Černošková.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme