Pražská O2 Aréna uvidí tenisové legendy

Legendární tenista André Agassi se svou neméně slavnou manželkou Steffi Grafovou budou bezesporu hlavními hvězdami úterní exhibice s názvem Advantage tennis 4.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisová legenda Andre Agassi

Tenisová legenda Andre Agassi | Zdroj: ČTK

V holešovické O2 Aréně se s nimi představí jak čeští, tak i světově uznávaní tenisté, jakými jsou Hana Mandlíková, Jana Novotná nebo Jiří Novák. Všichni jmenovaní už podobné akce ne jednou absolvovali. Kdo se ale tenisové show takového rozsahu zúčastní vůbec poprvé, jsou mladé domácí naděje bílého sportu Robert Rumler a vítěz juniorky Australian Open Jiří Veselý.

Oběma jmenovaným je osmnáct let a v rámci Advantage tennis 4 si zahrají utkání čtyřhry. Veselý bude na kurtu stát po boku druhé hráčky světového žebříčku z roku 1997 Jany Novotné a Robert Rumler se na jeden duel stane spoluhráčem čtyřnásobné grandslamové šampionky z osmdesátých let Hany Mandlíkové. Pro oba mladé tenisty to bude samozřejmě něco výjimečného.

Přehrát

00:00 / 00:00

Andre Agassi se představí v Praze

„Bude to určitě velký zážitek, hrát po boku tak velkých českých legend. Je to určitě něco úžasného, myslím, že člověk takovou šanci hned tak nedostane. Bude to něco výjimečného,“ říká Jiří Veselý.

Výjimečný zážitek to určitě bude. Vždyť komu se to poštěstí hrát v osmnácti letech před desetitisíci diváky v O2 Aréně. Mohlo by se zdát, že takové vysoké číslo možná trošku znervózní tenisty, kteří mají ještě celou kariéru a tím i zápasy na vyprodaných stadionech před sebou. Možná i proto zasáhnou do takovéto exhibice v rámci deblového utkání a snad je to i důvod, proč pořadatelé udělali dvojice takové, jaké udělali. Jana Novotná a Hana Mandlíková tedy budou - s nadsázkou řečeno - působit na kurtu jako uklidňující maminky.

„Důležité je, aby kluci byli v pohodě, protože to pro ně určitě bude nervózní. Jsou to mladí začínající hráči a neměli tolik možností hrát před tolika lidmi. My se budeme snažit je podržet, aby si to vychutnali a zažili tu atmosféru, která je čeká v nadcházejících zápasech,“ dodává Jan Novotná, která se při exhibici představí jak v úvodním utkání čtyřhry, tak i v hlavním zápase večera.

V něm bude po boku Jiřího Nováka svádět určitě zajímavou bitvu s André Aggasim a Steffi Grafovou. Advantage tennis 4 začíná v úterý v osmnáct hodin.

Tereza Jelínková, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme