Proti Slovensku nastoupí české tenistky bez Ivety Benešové

Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová a Květa Peschkeová. Právě tyto tenistky budou reprezentovat Českou republiku ve fedcupovém utkání proti Slovensku, které je na programu první únorový víkend v Bratislavě. Více vzruchu než nominované hráčky ale vzbudila jedna, která na seznamu chybí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna ze čtyř postupujících Čechů Iveta Benešová

Jedna ze čtyř postupujících Čechů Iveta Benešová | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Nejvíce zkušeností z Fed Cupu má ze všech českých aktivních tenistek Květa Peschkeová, bez které si lze nominaci těžko představit. Od doby, kdy se kapitánem týmu stal Petr Pála, nastoupila coby deblová specialistka do všech čtyřher. A tak šlo spíše o to, jaké tři singlistky Peschkeovou doplní. Hned po zmíněné matadorce má na kontě největší počet fedcupových zápasů Iveta Benešová. Sbírala je i v době, kdy bylo jejím grandslamovým maximem třetí kolo. Teď se na Australian Open poprvé probila do osmifinále, a tak se s ní pro duel na Slovensku tak trochu počítalo.

"Nejsem tam a tečka. Prostě v nominaci nejsem a tak to je. Byla jsem připravená a každý ať si o tom udělá obrázek sám. Na druhou stranu jsem v prosinci neměla přípravu, tak teď můžu něco natrénovat a zase se posunout dál," zkusila najít aspoň nějaké pozitivum evidentně zklamaná Iveta Benešová. Smutná byla možná o to víc, že s výjimkou vítězky turnaje v Brisbane a prozatím čtvrtfinalistky Australian Open Petry Kvitové měla zkraje sezony nejlepší výsledky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proti Slovensku nastoupí české tenistky bez Ivety Benešové

Lucie Šafářová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou došly v Melbourne do třetího kola, Benešová si zahrála ještě o zápas více, tedy osmifinále. "Měl jsem určitě na jednu stranu příjemný, ale na druhou stranu těžký rozhodování. Šest, sedm holek hrálo velice dobře všechny týdny. Sledoval jsem je v Brisbane, v Sydney i tady v Melbourne," hlásil do telefonu přímo z Austrálie kapitán Petr Pála. Dále prozradil, proč sáhnul zrovna po zmíněném kvartetu tenistek, proč opomenul Ivetu Benešovou ale neřekl. A sdílnější nebyl ani prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

"Dostal jsem informaci od kapitána a jeho rozhodnutí respektuji, proto je to kapitán. Podle pravidel slušnosti, člověk, který má svoji zodpovědnost a dělá svoji práci, učiní nějaká rozhodnutí a členové výkonného výboru je buď posvětí nebo neposvětí. Ale zatím se nestalo, že by rozhodnutí kapitána nebylo schváleno, protože zatím mělo vždycky hlavu a patu. Je to jeho zodpovědnost, byl tam dostatečně dlouho, viděl všechny hráčky a rozhodl se takto. Tak to prosím respektujme všichni."

Že ale nejde o žádné nepochopitelné spiknutí proti Ivetě Benešové může napovídat její bilance z posledních fedcupových duelů. Z devíti dvouher totiž hned osm prohrála. A i na to mohl Petr Pála myslet při sestavování své nominace pro utkání na Slovensku.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme