Prověrku na Londýn ovládl Djoković. V pařížském finále přehrál Ferrera

Novak Djoković potvrdil den před začátkem londýnského Turnaje mistrů skvělou formu. Ve finále turnaje Masters v Paříži přehrál srbský tenista 2:0 na sety Španěla Davida Ferrera, který tak v cestě za obhajobou titulu skončil těsně pod vrcholem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković během finálového klání proti Davidu Ferrerovi na turnaji Masters v Paříži

Novak Djoković během finálového klání proti Davidu Ferrerovi na turnaji Masters v Paříži | Zdroj: Reuters

O svém vítězství rozhodl Djoković především díky skvělým koncovkám obou setů. David Ferrer rozehrál první i druhou sadu nadějně, po využitém brejkbolu se pokaždé dostal do slibného vedení. Závěrečné hry ale patřily druhému hráči žebříčku ATP, který v obou případech otočil stav utkání z 3:5 až na 7:5.

Ferrer, semifinálový přemožitel nejvýše nasazeného Rafaela Nadala, tak v Paříži navázal na loňský triumf další účastí ve finále. Dnešní vítěz Djoković zvítězil už v 17. zápase v řadě, čímž přiživil teoretickou šanci, že letošní sezonu zakončí jako světová jednička.

Turnaj mužské čtyřhry ovládli v pařížské hale američtí bratři Bryanové, kteří v boji o titul porazili rakousko-brazilský pár Peya-Soares dvakrát 6:3.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 3,204.745 eur):

Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Ferrer (3-Šp.) 7:5, 7:5.

Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA)- Peya, Soares (2-Rak./Braz.) 6:3, 6:3.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme