Šafářová postoupila na Roland Garros do osmifinále, Kvitová končí

Tenistka Petra Kvitová dohrála na Rolland Garros, když v třetím kole prohrála s Ruskou Kuzněcovovou 7:6, 1:6 a 7:9. Postup naopak slaví Lucie Šafářová, která porazila Srbku Ivanovičovou dvakrát 6:3. V osmifinálevyzve přemožitelku Kvitové Kuzněcovovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová prošla do osmifinále Roland Rarros přes Australanku Dellacquaovou

Lucie Šafářová prošla do osmifinále Roland Rarros přes Australanku Dellacquaovou | Zdroj: Reuters

„Jsem strašně šťastná, že se mi to povedlo a zvítězila jsem. Přece jen ta doba, kdy jsem tu byla ve čtvrtém kole naposledy, je opravdu dlouhá. Jsem ráda, že jsem i v druhém hracím týdnu a každý další zápas je bonus, ale udělám vše pro to, aby to ještě neskončilo,“ těšilo Šafářovou, která na dvorcích Rolanda Garrose hrála osmifinále naposledy před sedmi lety.

Šafářová přehrála srbskou soupeřku razantní a přesnou hrou podpořenou dobrým podáním. V obou setech šla vždy první do brejku a proti jedenácté nasazené hráčce diktovala tempo hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová po postupu přes Srbku Ivanovičovou na French Open

„Hrála jsem velmi solidně. Byla jsem trpělivá přes její bekhendovou stranu a pak se snažila útočit přes její forhend. Navíc jsem dobře servírovala a využívala levácké rotace.“

České fedcupová reprezentantka si grandslamové osmifinále si zahraje teprve potřetí v kariéře. V něm vyzve Rusku Kuzněcovovou, která vyřadila Kvitovou.

Kvitová bojovala nejen se soupeřkou, ale také zraněním a podáním

Česká tenisová jednička první set získala ve zkrácené hře. Hned v úvodu druhé sady ale ztratila servis a za stavu 1:2 se nechala ošetřit. Z útrob stadionu se vrátila s obvázaným pravým stehenním svalem a druhý set hladce prohrála.

Kvitová ale zápas nechtěla vzdát a před rozhodující sadou se znovu nechala v šatně ošetřit. Šla do vedení 3:1, ale brejk neudržela. Poté dvakrát mohla zápas dovést do vítězného konce při svém podání, ale za stavu 5:4 i 7:6 mečbol ztratila.

Následně sama dva mečboly odvracet, ale při třetím za stavu 7:8 už kapitulovala.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži:

Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Ferrer (5-Šp.) - Seppi (32-It.) 6:2, 7:6 (7:2), 6:3, Anderson (19-JAR) - Karlovič (Chorv.) 6:3 skreč, Lajovič (Srb.) - Sock (USA) 6:4, 7:5, 6:3

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (23-ČR) - Ivanovičová (11-Srb.) 6:3, 6:3, Halepová (4-Rum.) - Torróová (Šp.) 6:3, 6:0, Stephensová (15-USA) - Makarovová (22-Rus.) 6:3, 6:4, Kuzněcovová (27-Rus.) - Kvitová (6-ČR) 6:7 (3:7), 6:1, 9:7.

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Kalašnikovová, Piterová (Gruz./Pol.) 7:6 (7:2), 6:4.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme